Jeg satt en Weiss her om dagen med en gjær som visstnok skal gjære ganske langt ned.
Jeg har jo skjønt det slik at isteden for å ende opp på en FG 1012 så kan jeg havne på 1006 med rett gjærtype,
men rent smaksmessig hva har det å si utenom en sterkere alkoholprosent?
Hvis jeg hadde brukt en gjær som IKKE er laget for å gjære så langt ned ville jeg da fått et "dårligere" øl vs en gjær som
gjærer lavt?
Eller kort sagt: Er det ønskelig å havne på lavest mulig FG ?
Jeg har jo skjønt det slik at isteden for å ende opp på en FG 1012 så kan jeg havne på 1006 med rett gjærtype,
men rent smaksmessig hva har det å si utenom en sterkere alkoholprosent?
Hvis jeg hadde brukt en gjær som IKKE er laget for å gjære så langt ned ville jeg da fått et "dårligere" øl vs en gjær som
gjærer lavt?
Eller kort sagt: Er det ønskelig å havne på lavest mulig FG ?