Litt innledning.
Jeg har en SS Brewtech Chronical 14 Gal gjærtank.
Etter tapping spyler jeg den ren med vannslangen. Deretter er det 45 min med CIP ball, M.I.M. kombisåpe, 3 mL / L, (Felleskjøpet) og spyling med varmt vann (70C). Tilslutt en spray med StarSan.
Så til spørsmålene mine.
Jeg leser at gjæring av surøl etterlater bakterier i gjærtanken som man ikke ønsker i "vanlig" øl. Vil jeg oppleve dette med denne min rengjøring?
Vil jeg oppleve lignende problemer hvis jeg gjærer vin innimellom "vanlig øl"?
Er tanken evig kontaminert for øl hvis jeg gjærer surøl og/eller vin?
Og spørsmålene mine gjelder egentlig alle kombinasjoner av disse 3 produkter.
Nå er jeg spent på svar.
Jeg har en SS Brewtech Chronical 14 Gal gjærtank.
Etter tapping spyler jeg den ren med vannslangen. Deretter er det 45 min med CIP ball, M.I.M. kombisåpe, 3 mL / L, (Felleskjøpet) og spyling med varmt vann (70C). Tilslutt en spray med StarSan.
Så til spørsmålene mine.
Jeg leser at gjæring av surøl etterlater bakterier i gjærtanken som man ikke ønsker i "vanlig" øl. Vil jeg oppleve dette med denne min rengjøring?
Vil jeg oppleve lignende problemer hvis jeg gjærer vin innimellom "vanlig øl"?
Er tanken evig kontaminert for øl hvis jeg gjærer surøl og/eller vin?
Og spørsmålene mine gjelder egentlig alle kombinasjoner av disse 3 produkter.
Nå er jeg spent på svar.
Sist redigert: