Hei godtfolk, dagens tanker deles med dere i håp om å få noe innspill eller tips. Jeg skal for første gang gjære en lager under trykk på en Fermzilla allrounder.
Øltype: Lager
Gjær: Saflager 34/70 x 3
Mengde: Ca 23 liter til gjæring
Allrounder vil stå i en Ferminator for stabil temp.
Tenkte en av to tilnærminger ved pitching:
1. Kjøle ned og pitche gjær i gjærets øvre anbefalte virkeområde (9 -15 grader) for deretter å øke temp jamt og trutt opptil ca 20-21 grader.
2. Kjøle ned vørter til 20-21 grader og pitche
Når det gjelder trykk:
1. Tilsette 1,2 bar umiddelbart etter pitching av gjær
2. La gjæring starte som normalt og la gjæret selv bygge trykk (utvikle noe preg ifra gjær) - spunding valve på 1,2 bar.
Ølet skal deretter coldcrashes før det kjøres rett ut på bokser (etter at det er rett mengde kullsyre).
Har dere kloke menn og damer noen formening, erfaringer innspill til hva jeg burde går for og hvorfor - er all in for å lære dette som er et spennende område innen ølbrygging.
Øke temp og trykk underveis, sette fast trykk og øke temp osv osv...er klar over at begge scenarioer jeg har på begge alternativer vil fungere - men jeg tenker at det sikkert er mange på dette forumet som har både tanker og erfaringer rundt temaet.
Øltype: Lager
Gjær: Saflager 34/70 x 3
Mengde: Ca 23 liter til gjæring
Allrounder vil stå i en Ferminator for stabil temp.
Tenkte en av to tilnærminger ved pitching:
1. Kjøle ned og pitche gjær i gjærets øvre anbefalte virkeområde (9 -15 grader) for deretter å øke temp jamt og trutt opptil ca 20-21 grader.
2. Kjøle ned vørter til 20-21 grader og pitche
Når det gjelder trykk:
1. Tilsette 1,2 bar umiddelbart etter pitching av gjær
2. La gjæring starte som normalt og la gjæret selv bygge trykk (utvikle noe preg ifra gjær) - spunding valve på 1,2 bar.
Ølet skal deretter coldcrashes før det kjøres rett ut på bokser (etter at det er rett mengde kullsyre).
Har dere kloke menn og damer noen formening, erfaringer innspill til hva jeg burde går for og hvorfor - er all in for å lære dette som er et spennende område innen ølbrygging.
Øke temp og trykk underveis, sette fast trykk og øke temp osv osv...er klar over at begge scenarioer jeg har på begge alternativer vil fungere - men jeg tenker at det sikkert er mange på dette forumet som har både tanker og erfaringer rundt temaet.
Sist redigert: