Gjæring av Ale under trykk?

Glensen

Norbrygg-medlem
Har for første gang brygget en Lager ved hjelp av Snub Nose og gjæring under trykk med Saflager S-23. Fungerte helt strålende.
Brukte 12 psi som trykk i en uke, og kjørte en lukket overføring til fat og dette ble så bra at jeg har lyst til å forsøke dette med overgjærrede øl- typer. Er det noe som tilsier at dette ikke skulle gå bra? Er det bare å kjøre på?
Er det noen av dere som har erfaring med dette?

:)
Ha en kjempe fin kveld!
Mvh
Glenn
 
Har for første gang brygget en Lager ved hjelp av Snub Nose og gjæring under trykk med Saflager S-23. Fungerte helt strålende.
Brukte 12 psi som trykk i en uke, og kjørte en lukket overføring til fat og dette ble så bra at jeg har lyst til å forsøke dette med overgjærrede øl- typer. Er det noe som tilsier at dette ikke skulle gå bra? Er det bare å kjøre på?
Er det noen av dere som har erfaring med dette?

:)
Ha en kjempe fin kveld!
Mvh
Glenn
Bare å kjøre på, men husk at trykkgjæring gir en veldig clean gjæringsprofil. Med andre ord ikke egnet til eksempelvis belgisk øl der du gjerne vil ha avtrykk etter gjæra i smak og aroma
 
Har flere ganger hatt suksess med en 1664-kloning gjæret med MJ M21 og 10 PSI. Den er utgjæret etter 2-3 dager på 21 grader, men lar den stå et par dager til. Stort sett 80% utgjæring. Kjøler ned med trykk på 15 PSI og er ferdig karbonert etter ytterligere 5-7 dager. Den har den typiske belgiske hvetesmaken. Hadde en batch av det samme uten trykk. Den trengte noen uker lagring på å bli god. Bruker stort sett 10 PSI på alle ales.
 
Tilbake
Topp