Kristian Andreassen
Norbrygg-medlem
Jeg satte en porter for akkurat en uke siden. Traff på OG, men nå er SG (1014). Noe under det som var oppgitt som FG (1017).
Det jeg lurer på nå er om dere ville tappet på fat for karbonering, eller om dere ville ventet 13 dager til. Det blir mitt tilfelle da jeg jobber turnus.
Om det er relevant, så brukte jeg S-04.
Det er ikke første gang dette blir et spørsmål for meg. Turnusarbeidet gjør at det passer seg best å sette øl helga før jeg drar på jobb (borte 12 dager).
Når jeg setter det helga jeg kommer hjem, blir det enten 1 eller 3 uker gjæring. Er det da greit å fate så lenge jeg er relativt nært FG?
Vil det være problem at det gjærer ut helt på fatet? Sett i forhold til 10-12 dager uten gjæring på gjærkaka?
Det jeg lurer på nå er om dere ville tappet på fat for karbonering, eller om dere ville ventet 13 dager til. Det blir mitt tilfelle da jeg jobber turnus.
Om det er relevant, så brukte jeg S-04.
Det er ikke første gang dette blir et spørsmål for meg. Turnusarbeidet gjør at det passer seg best å sette øl helga før jeg drar på jobb (borte 12 dager).
Når jeg setter det helga jeg kommer hjem, blir det enten 1 eller 3 uker gjæring. Er det da greit å fate så lenge jeg er relativt nært FG?
Vil det være problem at det gjærer ut helt på fatet? Sett i forhold til 10-12 dager uten gjæring på gjærkaka?