Gjæring og varme.

Sommer har kommet til Bergen og jeg har ikke klarte å flaske en batch med pale ale. Det har fått 2 ukes gjæring med 18 - 20 grader men jeg hadde ikke mulighet å flaske det før helgen. Nå har det stått i et mørk rom i 24 grader i ca 4 dager etter to ukers gjæring. Hva skal man forvente når det gjelder usmak ? Jeg har en kjeller på ca 10 grader og lurer på om det hadde vært en god idè å flytte dunken dit til man flasker eller er løpet kjørt ??
 
flytter du til kjelleren og venter litt (par dager) så får du bedre utfelling av gjær og klarere øl på flaske.
 
nei, da er det ikke det
men hvor mye er det egentlig å hente på Cold Crash?
det er litt utenfor tråden, men skulle gjerne se en test, CC vs. no CC med tanke på klarhet og skum mm
 
tipper effekten ligger rundt middels/middelsminus. Noe å gjøre for de med gjæringsskap og kalde kjellere, ikke noe for de uten dette å miste søvn over.
 
Gjæren produserer vel usmaker så lenge den jobber. Er den ferdig gjæret, så gjør det ikke så mye at temperaturen har økt litt.
 
Tilbake
Topp