Hei
Jeg satte den 7/3 to bokser med ferdig malt fra Munton. Jeg kokte de opp på vanlig måte og tilsatte humle og etterhvert gjær som standard.
De første dagene pluppet det bra i gjærlåsen, men nå etter bare 6 dager er det helt dødt. Gjærlåsen står i balanse.
Iflg. oppskrifta skulle jeg ha OG/FG på 1053/1013 og jeg hadde OG på 1054 og nå er FG på 1010.
De par første gangene jeg brygget så brukte jeg kit fra Munton. De lot jeg stå for lenge før jeg flasket, og selv om jeg satte til sukker i flaskene så var ølet helt dødt.
Min teori er at alle gjærbakteriene hadde gjort sitt, og det var ikke noe gjær igjen til å gi karbonering i flaskene.
Så er det jeg lurer på.
Er det noe vits i å la det stå lengre, det skjer jo ingenting i gjæringsdunken?
Bør jeg tilsette gjær for å få igang karbonering på flaskene?
Jeg satte den 7/3 to bokser med ferdig malt fra Munton. Jeg kokte de opp på vanlig måte og tilsatte humle og etterhvert gjær som standard.
De første dagene pluppet det bra i gjærlåsen, men nå etter bare 6 dager er det helt dødt. Gjærlåsen står i balanse.
Iflg. oppskrifta skulle jeg ha OG/FG på 1053/1013 og jeg hadde OG på 1054 og nå er FG på 1010.
De par første gangene jeg brygget så brukte jeg kit fra Munton. De lot jeg stå for lenge før jeg flasket, og selv om jeg satte til sukker i flaskene så var ølet helt dødt.
Min teori er at alle gjærbakteriene hadde gjort sitt, og det var ikke noe gjær igjen til å gi karbonering i flaskene.
Så er det jeg lurer på.
Er det noe vits i å la det stå lengre, det skjer jo ingenting i gjæringsdunken?
Bør jeg tilsette gjær for å få igang karbonering på flaskene?