Gjæring

Hallo! Har satt mitt første brygg til gjæring. En IPA fra olbrygging.no
Satt til gjæring for 18 timer siden, men ikke registrert no aktivitet(plopping)
Noe spesielt som skal gjøres med gjærlåsen? Fylle vann?
Rehydrerte tørrgjæren i litt vann, på ca 37 grader, men vørteren var nedkjølt til ca 20 grader da jeg tilsatte den (har jeg drept gjæren?)  :bank2:
 

Vedlegg

  • Gjær.jpg
    Gjær.jpg
    378,4 KB · Sett: 250
Har ikke så mye erfaring med tørrgjær, men vet den skal rehydreres på 30+. Tror det bare er et tidsspørsmål før det er i gang.
Fyll litt utblandet Starsan, alkohol eller annet desinfiserende i gjærlåsen.
Lykke til.
 
Hehe satt vann(m\starsan) i som du sa, å ser jo da at det plopper godt. Sikkert vært i gang en stund :)
Takk for råd! God helg :)
 
Tilbake
Topp