Gjæringa stoppet.

Gjæringa stoppet på 10P, burde minst ha gått ned til 6P.

Ble tilsatt tørt i vørter, men det har aldri vert noe problem før.
og er det noen mulighet til å få den i gang igjen.

Rom temp 20-22C

10P målt over 3 dager.

Noen løsninger????

Type: All Grain Date: 10.11.2012
Batch Size (fermenter): 21,00 l Brewer: Christer
Boil Size: 27,44 l Asst Brewer: 
Boil Time: 90 min Equipment: 31,75L Kjele
End of Boil Volume 24,44 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 19,00 l Est Mash Efficiency 78,3 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
7,00 kg Maris Otter Pale Ale Malt (5,0 EBC) Grain 1 82,4 %
1,00 kg Crystalmalt 145 EBC (145,0 EBC) Grain 2 11,8 %
23,00 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 25,8 IBUs
5,00 g Irish Moss (Boil 15,0 mins) Fining 4 -
13,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 7,2 IBUs
3,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 6 -
20,00 g Apelsin Skall (Boil 5,0 mins) Spice 7 -
17,00 g Citra [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 1,6 IBUs
2,0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23,66 ml] Yeast 9 -
0,50 kg Honning Sommer Honing [Boil for 5 min](2,0 EBC) Extract 10 5,9 %

Beer Profile

Est Original Gravity: 20,0 Plato Measured Original Gravity: 19,4 Plato
Est Final Gravity: 4,3 Plato Measured Final Gravity: 5,0 Plato
Estimated Alcohol by Vol: 8,9 % Actual Alcohol by Vol: 8,1 %
Bitterness: 34,6 IBUs Calories: 787,3 kcal/l
Est Color: 32,1 EBC 
Mash Profile

Mash Name: 31,75L Kjele (BIAB) ALE Total Grain Weight: 8,50 kg
Sparge Water: 12,28 l Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 78,0 C Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,20

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash Step Add 24,00 l of water at 71,6 C 65,0 C 90 min

Sparge Step: Fly sparge with 12,28 l water at 78,0 C
Mash Notes: 
Carbonation and Storage

Carbonation Type: Keg Volumes of CO2: 2,3
Pressure/Weight: 0,52 bar Carbonation Used: Keg with 0,52 bar
Keg/Bottling Temperature: 1,5 C Age for: 30,00 days
Fermentation: Ale, Single Stage Storage Temperature: 1,5 C
Notes

Alle tilsetninger ble lagt i humlepose og lå til tapp alle ble bløtnet i vørter før tilsetting.

Created with BeerSmith
 
Akkurat fått refraktometer?
Korrigerer du for alkoholen?

Det som ofte virker er å sette ølen på gjærkaka fra ett annet brygg
 
jan ivar skrev:
Akkurat fått refraktometer?
Korrigerer du for alkoholen?


Det som ofte virker er å sette ølen på gjærkaka fra ett annet brygg

Skal vi se her: 1. Ja. 2. Nei. 3. har ikke.

Kan vel flytte denne til brygger tabber nå da, 5P etter korrigering.
Merkelig at det ikke sto noe om det i bruksanvisningen, som jeg faktisk har lest.

Takk.
 
Det er to ting å passe på:
1) Kalibrering før bruk (om du ikke har gjort det)
2) Korigering når du måler etter gjæring.

Har jeg forstått det rett er refraktometer egentlig laget for å måle sukrose i vann.
Egentlig skal du gjøre en liten korrigering ved måling av OG, og en mer kompleks ved måling av SG når gjæring har startet.
(Alkoholen trøbler til avlesingene).
Dersom du har BeerSmith har det en innebygget "Refractometer Tool" som gjør justeringene for deg.
Jeg gjorde en kjapp test, og gitt at Refraktometeret ditt er rett kalibrert, noe det ser ut til å ikke være, har du en SG på 0,98 ved avlesing av 5P.

Så om du gjør en kalibreering, dvs måling med destillert vann, kan du finne ut om de tdu har sett på som 0 faktisk er det, og gjøre tilsvrende korrigering i PG og nåværende avlesing.
 
Tilbake
Topp