Gjæringen starter ikke???

Garantert forskjell, bare syntes det sprikte "for mye". Prosessen er den samme for alle gjærcellene. Tenkte litt i de banene av at de skriver at en pakke tørrgjær er nok til 25L øl og det er bare å drysse den rett i vørteren. Safale, jeg kikker på dere. Så for at det skal være enkelt å pitche så sier de bare 20-23 grader hydrering slik de som så pitcher uten å sjekkke temp. Forskjelllen ikke misslykkes. Dette bare en konspirasjonsteori dog :)

Yeast (White & Zainasheff) skriver at den er tommelfingerregel (35-41) men at enkelte leverandører angir en noe lavere temp. og at variasjoner finnnes og man bør sjekke med fabrikant.

Bare jeg som leste feil og så for med å vanne ut vørteren med 2L vann :) Gjæren vil jeg tro er fornøyd så lenge den ikke får for lite. 27L lager treng vell over 400 milliarder gjærcelller så håper de gikk i mere en en pakkke. En pakke er ca. 100-110 milliarder
 
Tilbake
Topp