1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Gjæringen stoppet.

En tråd i 'Romsdal hjemmebryggarlaug' startet av Sviss, 1 Mar 2016.

 1. Sviss

  Sviss
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Molde
  Hei jag er nybegynner og satt min første øl nå på lørdag, jeg har en beer brew 30. fulgte oppskrifta til pung og prikke og vørteren ble satt på gjæring. gikk og trippet og ventet på at det skulle begynne å boble i låsen. Omsider, mandag formiddag skjer det endelig, det bobler, det begynner og stormgjære vannet nesten spruter ut av låsen. Utpå kveldingen er må jeg se hvordan det ligger an, joda det bobler veldig mye, så mye at jeg vil fylle vann på låsen. tak av låsen for å fylle på vann, brukte springvann. etter det skjer det ingen ting. Har jeg gjort noe feil? tar mer enn gjerne mot tilbakemeldinger.
   
 2. Mats Ø.

  Mats Ø.
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Det er sikkert ikke helt tett. Det høres ut som stormgjæringen var godt i gang ihvertfall! Jeg pleier å bruke whisky i låsen istedenfor vann og starsan fordi det skummer ikke vekk. :)

  Med andre ord: Du kan ta det helt med ro. Plopping i gjærlåsen er ikke en sikker indikator på gjæring. Skumdannelse på toppen av det gjærende ølet derimot, er en ganske sikker indikator.
   
  Sviss liker dette.
 3. Sviss

  Sviss
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Molde
  Takk for svar, da skal jeg sjekke om jeg finner en lekkasje. var redd jeg måtte kaste denne satsen. trodde kanskje jeg hadde stoppet gjæringen på ett eller annet vis.
   
 4. TorsteinO

  TorsteinO
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Nesodden
  Ikke bekymre deg om den lekkasjen, det spiller absolutt ingen rolle. Åpner du derimot lokket e.l. så øker du faren for infeksjon veldig. Mye bedre å bare la det stå og la gjære jobbe i fred og ro, RDWHAHB for å si det enkelt, eller stikk en tur innom polet og kjøp deg noe godt mens du venter :)
   
  #4 TorsteinO, 1 Mar 2016
  Sist redigert: 2 Mar 2016
  Sviss liker dette.
 5. Sviss

  Sviss
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Molde
  Ok. Får bare smøre meg med den berømte tålmodigheten. Bør vel kanskje vente et par uker da. Ser at det bobler litt i dunken så det er da noe som skjer.
   
 6. angvik

  angvik
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Mye godt øl på polet i Molde som du kan smøre den berømte tålmodigheten med.
  Eller en tur på "Tapp og Kork" hvis polet er stengt.
   
  Sviss liker dette.

Del denne siden