JEG
Moderator
Satt en ABC India Red Ale. Fikk litt lav OG. Ble litt ivrige og overkompenserte slik at vi fikk en OG på 1.075 mot 1.056-1.060.
I følge oppskrift skal denne gjæres i 14 d på 16-18 grader. Problemet er at vi nå har gjæret denne i tre uker (startet med romtemp på 18 og har nå romtemp på 20-21), og den plopper enda (ca 40 sek, 35 i går ). Har ikke målt SG (ikke kran, og vil unngå unødig risiko for infeksjon).
Gjæret med Safale US-05 (to pakker i starter) og fikk gang på gjærlåsen under 24 timer etter tilsetting.
1. Er det grunn til å måle SG mens det plopper?
2. Ble foreslått å stikke om. Selv mener jeg dette bare vil øke infeksjonsfaren, men vil dette ha noe for seg?
3. Er det grunn til å tro at noe "galt" har skjedd?
4. Andre tips eller råd?
I følge oppskrift skal denne gjæres i 14 d på 16-18 grader. Problemet er at vi nå har gjæret denne i tre uker (startet med romtemp på 18 og har nå romtemp på 20-21), og den plopper enda (ca 40 sek, 35 i går ). Har ikke målt SG (ikke kran, og vil unngå unødig risiko for infeksjon).
Gjæret med Safale US-05 (to pakker i starter) og fikk gang på gjærlåsen under 24 timer etter tilsetting.
1. Er det grunn til å måle SG mens det plopper?
2. Ble foreslått å stikke om. Selv mener jeg dette bare vil øke infeksjonsfaren, men vil dette ha noe for seg?
3. Er det grunn til å tro at noe "galt" har skjedd?
4. Andre tips eller råd?