Gjæringsprosess og luft

Hei, jeg har kjøpt et Coopers DIY-sett og satt på lørdag første dunken. I følge instruksjonene skal man etter tre dager ta av den ekstra "kragen" som hører til dunken, men da slipper man vel til luft? Er ikke det et problem i forhold til infeksjoner i brygget?
 
Man skal unngå å åpne karet og titte nedi støtt og stadig, men å gjøre dette er nok ikke noe problem.

Jeg ventet forøvrig med å ta av kragen til det var en tydelig ring rundt.
 
Det vil ligge en "pute" med CO2 oppå øla di. Derfor vil du nok ikke ødelegge noe ved å løfte av lokket, ta av kragen, og plassere tilbake lokket. Bare ikke titt oppi 5-6 ganger for dagen, som man egentlig gjeeeerne vil når man brygger. :)

PS: Sjekk ut Craigtube på youtube. Han har en god gjennomgang av Coopers-settene.
 
Tilbake
Topp