Heisann
Skal brygge denne i morgen, og lurer litt på hvordan jeg skal gjøre det med gjæringen.
Planen var i utgangspunktet å prøve flytende gjør for første gang, men nå som jeg har lest litt er jeg usikker på om jeg har nok gjær og om OG kanskje blir for høy. Har ett rør med California lae fra White Labs.
Det jeg egentlig tenkte var å koke 1 l vann sammen med 100 gram spraymalt kjøle ned og la dette stå til i morgen ettermiddag. Men er usikker på om det rekker å bli klart til bruk til den tid.
Om jerg har forstått det rett er denne gjøren ikke optimal på brygg med og over 1070. Siden vii våre tre første brygg har svingt litt vel mye i reell OG i forhold til forventet OG er jeg veldig skeptisk.
Backupplanen er å kjøre ned på bakke brygg i morgen og kjøpe en eller to pakker Safale us-05?
Hva ville dere gjort plan 1 eller plan 2?
Stusser også litt over mesketempen som sto i oppskriften 75,6 grader!!!! Høres veldig høyt ut?
Edit: Dette gjelder bare de siste 10 minuttene. Så er ikke noe rart likevel
Oppskriften jeg skal bruke er som følger:
Bruker BIAB
Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 22,00 l
Boil Size: 34,92 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Volume 26,86 l
Final Bottling Volume: 20,30 l
Amt
Name
6,54 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)
0,40 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC)
0,21 kg Weyermann® Carapils®/ Carafoam® (4,5 EBC)
0,20 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
48,27 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min
15,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins)
41,50 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil 5,0 min
41,51 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml]
22,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
22,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
22,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
Est Original Gravity: 1,073 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,4 %
Bitterness: 77,7 IBUs
Est Color: 20,5 EBC
Skal brygge denne i morgen, og lurer litt på hvordan jeg skal gjøre det med gjæringen.
Planen var i utgangspunktet å prøve flytende gjør for første gang, men nå som jeg har lest litt er jeg usikker på om jeg har nok gjær og om OG kanskje blir for høy. Har ett rør med California lae fra White Labs.
Det jeg egentlig tenkte var å koke 1 l vann sammen med 100 gram spraymalt kjøle ned og la dette stå til i morgen ettermiddag. Men er usikker på om det rekker å bli klart til bruk til den tid.
Om jerg har forstått det rett er denne gjøren ikke optimal på brygg med og over 1070. Siden vii våre tre første brygg har svingt litt vel mye i reell OG i forhold til forventet OG er jeg veldig skeptisk.
Backupplanen er å kjøre ned på bakke brygg i morgen og kjøpe en eller to pakker Safale us-05?
Hva ville dere gjort plan 1 eller plan 2?
Stusser også litt over mesketempen som sto i oppskriften 75,6 grader!!!! Høres veldig høyt ut?
Edit: Dette gjelder bare de siste 10 minuttene. Så er ikke noe rart likevel
Oppskriften jeg skal bruke er som følger:
Bruker BIAB
Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 22,00 l
Boil Size: 34,92 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Volume 26,86 l
Final Bottling Volume: 20,30 l
Amt
Name
6,54 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)
0,40 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC)
0,21 kg Weyermann® Carapils®/ Carafoam® (4,5 EBC)
0,20 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
48,27 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min
15,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins)
41,50 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil 5,0 min
41,51 g Magnum [14,00 %] - Boil 5,0 min
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml]
22,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
22,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
22,00 g Magnum [14,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
Est Original Gravity: 1,073 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,4 %
Bitterness: 77,7 IBUs
Est Color: 20,5 EBC