Hei! jeg har en kald vørter, rundt 10 grader. hva er ideell temperatur å starte gjæringa på? burde jeg varme den opp litt før jeg tilsetter gjæren?
:biersmile:
Det kommer an på hva du brygger, pils (undergjæret) eller Ale (overgjæret). Også hvilken type gjær bruker du?
Hvis det er en pilsner så er ikke 10 grader en dum temp, ville kansje senket til 8 grader.
Skriv litt mer info om hva du brygger
takk for svar jeg brygger en lys undergæret pils.gjæren er en saflager-s 23. Jeg var usikker på om det var lurt å lunke på vørteren litt for å få igang gjæringa, men det trengs altså ikke?
Det betyr å røre ut gjæren i litt lunkent oppkokt vann. Vent en flaske hjemmebryggs tid. Så slår du denne skvetten i dunken i stedet for å strø tørt gjærpulver direkte i. Lykke til!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.