Gjæringstid, Ekstrakt?

Nå har ølet stått til gjæring i 1 uke og 4 dager, har hørt at det går bra at det kan stå seg i 2 uker

Skal reise på jobb nå og regner med å være borte i 8-9 dager igjen før jeg er hjemme.

Har målt OG på 1,050 ( SG på 1,020)
Nå ligger det som skal være såkalt FG på 1,018 stabilt i de 4 siste dagene, har også kalibrert hydrometeret i 20 grader rent vann.

Iflg oppskriften så skal FG være 1,014 eller lavere, går det bra om dette står enda til gjæring i nesten 3 uker før det flaskes og karboneres?

Brygget er Muntons Old English Bitter
 
Nå har ølet stått til gjæring i 1 uke og 4 dager, har hørt at det går bra at det kan stå seg i 2 uker

Skal reise på jobb nå og regner med å være borte i 8-9 dager igjen før jeg er hjemme.

Har målt OG på 1,050 ( SG på 1,020)
Nå ligger det som skal være såkalt FG på 1,018 stabilt i de 4 siste dagene, har også kalibrert hydrometeret i 20 grader rent vann.

Iflg oppskriften så skal FG være 1,014 eller lavere, går det bra om dette står enda til gjæring i nesten 3 uker før det flaskes og karboneres?

Brygget er Muntons Old English Bitter
Det går nok helt glimrende.
Jeg hadde ventet 3 uker + dersom det alternative valget var å flaske før det var gått 2 uker.
 
Se om du finner et kaldt rom i huset og sett gjærkaret der til du kommer hjem.
Gjæren får lagt seg og du får et klarere øl. Sett flaskene på +/- 20c i 14 dager etter flasking og lagre så kjølig
noen uker. Blir bra skal du se ;-)
 
Tilbake
Topp