Jeg har bestemt meg for å nok en gang forsøke lage en standard pilsner. Ales føler jeg at jeg har god dreis på, men det har som regel blitt ganske halvveis når jeg har forsøkt meg på lagertypen.
I utgangspunktet kan jeg ikke lage en pils som må gjære og karbonere over for lang tid, siden jeg ikke har kjøleskap med med temperaturregulator. Jeg planlegger å gjære/lagre det i boden, som på nå på vinteren har ganske stabilt rundt 9-12 grader. Jeg fortalte dette til Brygg Selv i Oslo, som med utgangspunkt i det satte sammen DENNE OPPSKRIFTEN til meg med BeerCalc:
Utgangspunktet er som sagt at jeg skulle lage en øl som ikke må lagres for lenge, og som kan gjæres på rundt 9-12 grader. Brygg Selv glemte dessverre å fortelle meg HVOR LENGE DEN BØR GJÆRE, OM DEN SKAL STIKKES OM ETTER HVERT, OG HVOR LENGE DEN MÅ LAGRES PÅ FLASKE.
Jeg håper noen av dere genier kan gi meg en pekepinn her. Planen er at jeg setter det på lørdag eller søndag.
I utgangspunktet kan jeg ikke lage en pils som må gjære og karbonere over for lang tid, siden jeg ikke har kjøleskap med med temperaturregulator. Jeg planlegger å gjære/lagre det i boden, som på nå på vinteren har ganske stabilt rundt 9-12 grader. Jeg fortalte dette til Brygg Selv i Oslo, som med utgangspunkt i det satte sammen DENNE OPPSKRIFTEN til meg med BeerCalc:
VITAL STATISTICS:
Volum: 25 litres
OG: 1049
Boil Volume: 29 litres
Boil gravity: 1042
Alcohol (ABC): 3,8 % (håper jeg kan få den litt høyere ved å koke ned ølet litt)
Colour: 10 EBC(Golden)
Bitterness: 28 IBU
BU:GU: 0.57
FG: 1020
FERMENTABLES:
Pilsner Malt (5 EBC): 5000 g
Cara-hell (25 EBC): 200 g
Munich Malt (25 EBC): 200 g
MASH SHCEDULE:
63 *C: 80 min
75 *C: 10 min
HOPS:
Horthern Brewer (7,8 %): 25 g - 60 min
Horthern Brewer (7,8 %): 30 g - 10 min
FERMENTATION:
Saflager w-34/70: 3 pcs
Volum: 25 litres
OG: 1049
Boil Volume: 29 litres
Boil gravity: 1042
Alcohol (ABC): 3,8 % (håper jeg kan få den litt høyere ved å koke ned ølet litt)
Colour: 10 EBC(Golden)
Bitterness: 28 IBU
BU:GU: 0.57
FG: 1020
FERMENTABLES:
Pilsner Malt (5 EBC): 5000 g
Cara-hell (25 EBC): 200 g
Munich Malt (25 EBC): 200 g
MASH SHCEDULE:
63 *C: 80 min
75 *C: 10 min
HOPS:
Horthern Brewer (7,8 %): 25 g - 60 min
Horthern Brewer (7,8 %): 30 g - 10 min
FERMENTATION:
Saflager w-34/70: 3 pcs
Utgangspunktet er som sagt at jeg skulle lage en øl som ikke må lagres for lenge, og som kan gjæres på rundt 9-12 grader. Brygg Selv glemte dessverre å fortelle meg HVOR LENGE DEN BØR GJÆRE, OM DEN SKAL STIKKES OM ETTER HVERT, OG HVOR LENGE DEN MÅ LAGRES PÅ FLASKE.
Jeg håper noen av dere genier kan gi meg en pekepinn her. Planen er at jeg setter det på lørdag eller søndag.