Støl
Norbrygg-medlem
Hei
Brygger en belgisk øl med M27 gjær, denne var veldig hissig første tre døgn så avtok den hurtig. ikke noe lyd fra gjæringslåsen på en uke...
Etter 12 dager løftet jeg gjæringskaret fra gulvet opp på kjøkkenbenken, tenkte å stikke om ølet dagen etter, jeg skumpet karet litt når jeg løftet det opp, dagen etter var det ny aktivitet i karet, det boblet igjen fra låsen.
To dager etter målte jeg fg på1.014 nå har den stått noen dager til og nå har den fg på 1,008, ølen er helt tåkete og smaker litt gjær og den prikker litt på tunga. Jeg stakk den om nå, tenkte å flaske, jeg ser at det nesten ikke er gjær i bunnen av karet, men det sitter en diger kake klistret til lokket, denne har tørket helt.
Da jeg løftet opp karet har sikkert noe gjær kommet i kontakt med vørter, det førte nok til oppblomstring av gjæringen igjen...
spørsmålet er:
Burde jeg løsnet denne tørre gjæren ned i vørteren for å gjære litt til eller burde jeg tappet den på flaske?
Hadde i 7 dråper med Clarex i vørter før gjæring, vørteren er helt grumsete og smaker som sagt gjær
OG var 1.058
Brygger en belgisk øl med M27 gjær, denne var veldig hissig første tre døgn så avtok den hurtig. ikke noe lyd fra gjæringslåsen på en uke...
Etter 12 dager løftet jeg gjæringskaret fra gulvet opp på kjøkkenbenken, tenkte å stikke om ølet dagen etter, jeg skumpet karet litt når jeg løftet det opp, dagen etter var det ny aktivitet i karet, det boblet igjen fra låsen.
To dager etter målte jeg fg på1.014 nå har den stått noen dager til og nå har den fg på 1,008, ølen er helt tåkete og smaker litt gjær og den prikker litt på tunga. Jeg stakk den om nå, tenkte å flaske, jeg ser at det nesten ikke er gjær i bunnen av karet, men det sitter en diger kake klistret til lokket, denne har tørket helt.
Da jeg løftet opp karet har sikkert noe gjær kommet i kontakt med vørter, det førte nok til oppblomstring av gjæringen igjen...
spørsmålet er:
Burde jeg løsnet denne tørre gjæren ned i vørteren for å gjære litt til eller burde jeg tappet den på flaske?
Hadde i 7 dråper med Clarex i vørter før gjæring, vørteren er helt grumsete og smaker som sagt gjær
OG var 1.058