Brygget en Saison for to uker siden (20. september). 25 liter ferdig i gjæringskar, brukte to pakker Belle Saison tørrgjær. OG 1053, FG målt i dag ca. 1010.
Hadde planer om å flaske denne uka, men da jeg åpnet gjæringskaret luktet det sterkt av gjær, og det fløt "grums" på toppen. Var umiddelbart redd for at dette var en infeksjon, men i og med at det har en distinkt gjærlukt, og ingen ulukt, håper jeg det bare er gjæren. Tok en prøve og smakte på den, og også den bar sterkt preg av gjær. Bør jeg vente med flasking for å se om det synker/gjærsmaken roer seg?
Hadde planer om å flaske denne uka, men da jeg åpnet gjæringskaret luktet det sterkt av gjær, og det fløt "grums" på toppen. Var umiddelbart redd for at dette var en infeksjon, men i og med at det har en distinkt gjærlukt, og ingen ulukt, håper jeg det bare er gjæren. Tok en prøve og smakte på den, og også den bar sterkt preg av gjær. Bør jeg vente med flasking for å se om det synker/gjærsmaken roer seg?