Hei!
Har kjøpt en speidel 20 som står på hytta. Der er vi nesten hver helg og har masse plass til bryggerutstyr :skitbra:
Har satt noen batcher nå og tenkte jeg skulle komme i gang med gjærstarter. Men da er altså problemet tiden. Vi kommer opp fredag kveld og bryggingen skjer lørdag. Hvordan løser jeg dette? Kan lage starteren når vi kommer opp, men da blir det under 24h til den skal brukes?
Alternativt lages den hjemme på torsdag og får seg en kjøretur på fredag. Så settes den kaldt og dekanteres og brukes lørdag. Spørsmålet da er egentlig hvordan den skal transporteres uten søl og om risting noen timer gjør noe?
Hvor stor er forskjellen på om man pitcher i hele greia etter ca 18 timer i forhold til det det siste alternativet?
Har kjøpt en speidel 20 som står på hytta. Der er vi nesten hver helg og har masse plass til bryggerutstyr :skitbra:
Har satt noen batcher nå og tenkte jeg skulle komme i gang med gjærstarter. Men da er altså problemet tiden. Vi kommer opp fredag kveld og bryggingen skjer lørdag. Hvordan løser jeg dette? Kan lage starteren når vi kommer opp, men da blir det under 24h til den skal brukes?
Alternativt lages den hjemme på torsdag og får seg en kjøretur på fredag. Så settes den kaldt og dekanteres og brukes lørdag. Spørsmålet da er egentlig hvordan den skal transporteres uten søl og om risting noen timer gjør noe?
Hvor stor er forskjellen på om man pitcher i hele greia etter ca 18 timer i forhold til det det siste alternativet?