Gjærstarter til 2 x 25l gjæringskar

Stilte spørsmålet i 'Dumme spørsmål' tråden, men fikk ikke noen svar der, så da prøver jeg med egen tråd:

Skal gå over til å brygge 50l batcher nå. Hver batch blir delt på 2 gjæringskar.

Skal jeg bare lage en starter beregnet på 50l, og dele den på f.eks 2 laboratorieflasker før jeg setter de i kjøleskapet? Og så pitche en flaske i hvert kar.

Eller hvordan synes dere det er enklest å gjøre det?
 
Lag til 50 ltr, sett i kjøleskapet, dekanter (tøm ut mesteparten av væsken) og fordel gjæren i to syltetøyglass el lignende. Tilsett i hver gjærdunk. Blir så bra atte !!
 
Spørs hvor stor Ehrlenmeyer-kolbe du har. Jeg bruker å sette to gjærstartere på to liter hver, og med ett rør gjær i hver kolbe. Kjører på rører i ett 18-24 timer, setter kaldt og dekanterer før pitching.
 
Tilbake
Topp