Jeg regner med at du bruker magnetrører og hvis du visste at denne ga aerobe vilkår i kolben kunne du klart deg med ca halvparten. Men vet man det ikke er det bedre å få for mye gjær enn for lite. Man må ikke glemme tilstrekkelig med gjærnæringssalt heller. Jeg bruker restene fra brygginga til starterene og jeg har jo hatt oppi gjærnæringssalt i disse. Men det er alt for lite for en starter. Jeg glemte å ha i ekstra på en og kunne ikke skjønne hvorfor den ikke kom over 100 mill/ml. men så hustet jeg at jeg hadde glemt. Jeg bruker en teskje på 4 liter. Husk også at det er ypperlige forhold for bakterier. Det lønner seg å bruke sterilisert vørter.
Videre kan magnetrøreren være hård mot gjærcellene . Jeg bruker lagergjær fra Weihenstephan og den blir veldig fast i bunnfallet. Jeg tenkte meg ikke om og ristet den ikke opp men kjørte magnetrøreren direkte.
Resultatet var at 90% av gjærcellene ble knust. Jeg skal gjøre noen prøver med innblåsning av rent oxygen. Jeg har fått tak i en o2 regulater med flowmeter og et intervallmeter så det eneste som mangler er tid....
Dette gjøres av de store bryggeriene og man kan komme opp i en tusendobling av gjærcellene....
Med oppsettet mitt med magnetrører når en ale-gjær 200-250 mill/ml i løpet av 15-18 timer. Da slutter cellene og lage babyer og går over til å produsere alkohol i stedet .
Så jeg stopper magnetrøreren når jeg har nådd riktig celleantall og lar den begynne å gjære og prøver å pitche når den har high krausen etter ca 6 timer.
På den måten unngår jeg oksydering og får en pangstart på gjæringen. Det siste er vel ikke så viktig med ale med desto mer akutt for lager.
Videre kan magnetrøreren være hård mot gjærcellene . Jeg bruker lagergjær fra Weihenstephan og den blir veldig fast i bunnfallet. Jeg tenkte meg ikke om og ristet den ikke opp men kjørte magnetrøreren direkte.
Resultatet var at 90% av gjærcellene ble knust. Jeg skal gjøre noen prøver med innblåsning av rent oxygen. Jeg har fått tak i en o2 regulater med flowmeter og et intervallmeter så det eneste som mangler er tid....
Dette gjøres av de store bryggeriene og man kan komme opp i en tusendobling av gjærcellene....
Med oppsettet mitt med magnetrører når en ale-gjær 200-250 mill/ml i løpet av 15-18 timer. Da slutter cellene og lage babyer og går over til å produsere alkohol i stedet .
Så jeg stopper magnetrøreren når jeg har nådd riktig celleantall og lar den begynne å gjære og prøver å pitche når den har high krausen etter ca 6 timer.
På den måten unngår jeg oksydering og får en pangstart på gjæringen. Det siste er vel ikke så viktig med ale med desto mer akutt for lager.