MortenSickel
Norbrygg-medlem
Har:
En stk ferdiggjæret øl på en Apollo Snubnose og et tomt fat.
Ønsker:
Øl på fat så raskt som mulig og å gjære en ny øl på gjærkaken jeg har i gjæringskaret nå.
Problem:
Har neppe tid til å brygge før i romjulen.
Så, skal jeg
* Tappe øl, ta ut noe gjær, rense gjæringskaret og dyrke opp gjæren jeg tar ut?
Eller
* Tappe øl, men la det stå igjen så mye at det er godt med væske over gjærkaka og så overlever det en snau uke til?
Det andre alternativet virker fristende. Ut fra et renhetsperspektiv tenker jeg at gjæringskaret bør stå fylt med CO2en jeg bruker for å dytte ut ølet med, eller bør gjæren ha noe O2, eller er dette av noen grunn en dårlig ide samme hva?
En stk ferdiggjæret øl på en Apollo Snubnose og et tomt fat.
Ønsker:
Øl på fat så raskt som mulig og å gjære en ny øl på gjærkaken jeg har i gjæringskaret nå.
Problem:
Har neppe tid til å brygge før i romjulen.
Så, skal jeg
* Tappe øl, ta ut noe gjær, rense gjæringskaret og dyrke opp gjæren jeg tar ut?
Eller
* Tappe øl, men la det stå igjen så mye at det er godt med væske over gjærkaka og så overlever det en snau uke til?
Det andre alternativet virker fristende. Ut fra et renhetsperspektiv tenker jeg at gjæringskaret bør stå fylt med CO2en jeg bruker for å dytte ut ølet med, eller bør gjæren ha noe O2, eller er dette av noen grunn en dårlig ide samme hva?