Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Vi tappet en Pale Ale (OG var 1.046) igår kveld og glemte å måle FG før vi blandet med sukkerlake :bank2:
21 liter øl ble blandet med sukkerlake av 160 g sukker og 1,6 dl vann. FG-måling etter tilsetting av sukkerlake viste først 1.012 og etter at oechslevekten hadde stått i målebegeret en times tid viste den 1.014.
To spørsmål i den forbindelse:
1) Hva kan forårsake at at FG stiger i løpet av timen? Ølet hadde ca. 20 grader ved første måling og vi hadde en romtemperatur i løpet av time som ikke skulle tilsi at temperaturen på ølet i målebegeret kan ha sunket med mer en et par grader ... Kan det kanske bare ha vært litt kullsyre i ølet dannet under gjæring?
2) Finnes det noen måte å regne ut hvor hva FG kan ha vært før vi tilsatte sukker?
Vi tappet en Pale Ale (OG var 1.046) igår kveld og glemte å måle FG før vi blandet med sukkerlake :bank2:
21 liter øl ble blandet med sukkerlake av 160 g sukker og 1,6 dl vann. FG-måling etter tilsetting av sukkerlake viste først 1.012 og etter at oechslevekten hadde stått i målebegeret en times tid viste den 1.014.
To spørsmål i den forbindelse:
1) Hva kan forårsake at at FG stiger i løpet av timen? Ølet hadde ca. 20 grader ved første måling og vi hadde en romtemperatur i løpet av time som ikke skulle tilsi at temperaturen på ølet i målebegeret kan ha sunket med mer en et par grader ... Kan det kanske bare ha vært litt kullsyre i ølet dannet under gjæring?
2) Finnes det noen måte å regne ut hvor hva FG kan ha vært før vi tilsatte sukker?