Gode podcasts

Trenger nye podcasts.
Orker ikkje et minutt til med Jamil Z og alle hans elendige sexvitser og babling om alt som ikkje har med øl å gjøre.

Informativt og bra. Om brygging, smaking, gjester osv.

Det er en jungle der ute. Redd for å gå meg vil i reklame og annet pjatt.
Hva har dere av anbefalinger?
 
Her var det flere nye for meg, også. Flott; jeg har hørt de beste fra "mine" mange nok ganger nå, så jeg trenger noen nye:). Skal flaske i dag, så dette passer bra.

Beervana 91, Talking Lager with Mark Dredge høres fristende ut:).
 
Noen podcast som tar opp LODO systematisk og bra?
Brülosphy har vært litt innom det, men er ikke veldig grundig behandlet der. Og kun oksidering på kald side som er behandlet, mener jeg.
Har forsøkt med på Low Oxygen Brewing Podcast av Bryan Rabe, men jeg vet ikke om jeg tåler mer av "ehm, eh, there's reasons", koblet med en voldsom arroganse og skråsikkerhet. Føler fyren snakker "ned til" lytterne.
 
Bryggekast har også startet opp igjen etter en lang stund i dvale. En tredelt episode fra Molo Brew om lagerbrygging og en meget god episode fra Bonsak Gårdsmalteri er vel det som er ute nå. Overgjæret, som tidligere nevnt liker jeg også. Beervana har gått meg hus forbi, skal sjekkes ut!
 
Sist redigert:
Noen podcast som tar opp LODO systematisk og bra?
Brülosphy har vært litt innom det, men er ikke veldig grundig behandlet der. Og kun oksidering på kald side som er behandlet, mener jeg.
Har forsøkt med på Low Oxygen Brewing Podcast av Bryan Rabe, men jeg vet ikke om jeg tåler mer av "ehm, eh, there's reasons", koblet med en voldsom arroganse og skråsikkerhet. Føler fyren snakker "ned til" lytterne.

Master brewers podcast har noen gode episoder om oppløst oksygen og smaksstabilitet
 
Bryggekast har også startet opp igjen etter en lang stund i dvale. En tredelt episode fra Molo Brew om lagerbrygging og en meget god episode fra Bonsak Gårdsmalteri er vel det som er ute nå. Overgjæret, som tidligere nevnt liker jeg også. Beervana har gått meg hus forbi, skal sjekkes ut!

Hørte akkurat gjennom den første av MOLO-epiodene. Ikke galt, skjønt litt langdrygt - men så blei det sagt noe veldig merkelig om at du skal starte gjæringa lavere enn den gjæringstemperaturen du vil ha (et vanlig råd, det), for da vil gjæren umiddelbart ete opp igjen den diacetylen den lager?? Litt uklart, men det var sånn jeg oppfatta det. Uansett; gjæren lager jo bare forløperen for diacetyl, og diacetylen blir så til gjennom en kjemisk reaksjon seinere. Det virka som det reine sludder det fyren (Randy) sa.

Moral: Stol ikke på alt en amerikansk brygger sier:). (Eller - alternativt - på at jeg har oppfatta det riktig.)
 
Hørte akkurat gjennom den første av MOLO-epiodene. Ikke galt, skjønt litt langdrygt - men så blei det sagt noe veldig merkelig om at du skal starte gjæringa lavere enn den gjæringstemperaturen du vil ha (et vanlig råd, det), for da vil gjæren umiddelbart ete opp igjen den diacetylen den lager?? Litt uklart, men det var sånn jeg oppfatta det. Uansett; gjæren lager jo bare forløperen for diacetyl, og diacetylen blir så til gjennom en kjemisk reaksjon seinere. Det virka som det reine sludder det fyren (Randy) sa.

Moral: Stol ikke på alt en amerikansk brygger sier:). (Eller - alternativt - på at jeg har oppfatta det riktig.)

Det er mye jeg reagerte på i de to episodene der. Et annet, enkelt eksempel er at mesketemperaturen var viktig på desimalet.
 
Regner med de fleste har vært borti den, men Brülosophy sin podcast er ganske så god.

Riktignok etter ca. episode 20 (lydkvalitet) og dersom man hopper over de første 10-12 minuttene som er bare mas og ølsmaking med folk som ikke er så interessert i øl.
 
Regner med de fleste har vært borti den, men Brülosophy sin podcast er ganske så god.

Riktignok etter ca. episode 20 (lydkvalitet) og dersom man hopper over de første 10-12 minuttene som er bare mas og ølsmaking med folk som ikke er så interessert i øl.

Jeg har blitt langt mer positivt innstilt til disse folka etter å ha hørt på en god del episoder. De snakker litt for mye hvor intolerante kritikerne deres er, men ellers synes jeg det er mye god info å få ut av disse podcastene. (Og så kan man godt hoppe over den første delen, ja. Ølsmakinga med de derre to amatørene er en fryktelig dårlig ide.)

Experimental Brewings podcast er også ofte veldig hørverdig. Igjen; det er en del ikke så interessant småsnakk, men det er da tross alt stort sett om øl, og ikke direkte dumt. Og så er det vanskelig å ikke like Beechum og Conn (som i det siste har antyda at det kanskje kunne være en ide å begynne å drikke litt mindre. Godt poeng! Så nå har jeg noen hvite dager:).)
 
Jeg har blitt langt mer positivt innstilt til disse folka etter å ha hørt på en god del episoder. De snakker litt for mye hvor intolerante kritikerne deres er, men ellers synes jeg det er mye god info å få ut av disse podcastene. (Og så kan man godt hoppe over den første delen, ja. Ølsmakinga med de derre to amatørene er en fryktelig dårlig ide.)

Experimental Brewings podcast er også ofte veldig hørverdig. Igjen; det er en del ikke så interessant småsnakk, men det er da tross alt stort sett om øl, og ikke direkte dumt. Og så er det vanskelig å ikke like Beechum og Conn (som i det siste har antyda at det kanskje kunne være en ide å begynne å drikke litt mindre. Godt poeng! Så nå har jeg noen hvite dager:).)
Hvis du mot formodning ikke har hørt den, anbefaler jeg episode #114 - Brü’s Views - Addressing the hate.
 
Hvis du mot formodning ikke har hørt den, anbefaler jeg episode #114 - Brü’s Views - Addressing the hate.

Jeg har ikke bevega meg så langt tilbake i tid i podcastproduksjonen, men jeg veit at de har fått en del av sånt som kan beskrives som hatmail, ja.Trist. De snakker jo en del om det i de nyere episodene, også. Helt utrolig hvordan noen reagerer - men det er jo ikke overraskende, dessverre.
 
Tilbake
Topp