Golden Ratio Mosaic IPA

loebrygg

Norbrygg-medlem
Har sittet litt og fundert på å lage en Single Hop Mosaic IPA basert på prisippet om det gyldne snitt
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio
Slik at forholdet mellom de ulike ingrediensene blir 5:8 eller 1,6

Da må Crystal malten stå i forholdet 1 til 16 mot Pale malten, f.eks 225g til 3600g og
bitter humla proposjonalt motsatt til smaks humla(80:50)

Og selvfølgelig må BU/BG bli 1,6

Her er et forslag:


Golden Ratio Mosaic IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 15 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 20 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 120 IBU
BU/GU: 1.6

Liquid Light Extract 3600g
Crystal Malt 135     225g

Mosaic 50g @ 60 min
Mosaic 80g, dry

Et annet alternativ er jo selvfølgelig å ha i flere humletilsetninger ikke bare bitter og tørr, men da blir det fort mye mer komplisert
da må f.eks 60, 15, 5 etc., stå 1*1,6*1,6 etc. til hverandre

f.eks

Mosaic  25g @ 60 min
Mosaic  40g @ 15 min
Mosaic  64g @  5 min
Mosaic 102g, dry

Bitterness: 118 IBU
BU/GU: 1.57

Styrken kan jeg selvfølgelig finne ut av siden, men hvis jeg kjører 10 liter blir den på 11,1%, 20 liter 5,5%
så jeg tenker nok et sted midt imellom

Any thoughts?
 
Hadde iallefall ikke gått for det første humleskjemaet. Mye mer smakfullt og aromatisk øl av versjon 2.
 
101g (dvs. 100) ekstra med Mosaic? 69.-

Pennies pr. pint (4,6 kroner pr. liter, evt. 1,5 pr. 0.33)
 
En god IPA er verdt en pakke humle ekstra, jeg ville ikke latt det hindre meg i å gå for versjon 2 i stedet for 1. Mosaic er jo så nam også!
 
Helt enig her.. Lagde en apa til Oslo mesterskapet med cascade og mosaic 50/50. Helt knall! (Fatet ble fort tomt.. Merkelig)
 
Tilbake
Topp