1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gose/APA. Eller: funker en velhumlet Gose?

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av Stig Aa., 3 Jan 2017.

  1. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har bare laget én Gose tidligere, og den ble ganske vellyket. Syrnet i kjelen og kokte ikke, derfor bare tørrhumling.

    Hvordan funker det å koke opp etter syrning og humle den som en velhumlet APA? Blir det smaksmessig kræsj? Noen som har erfaringer med det?
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror det er lett for at bitterheten og syren kan kræsje, men du kan jo tilsette noe helt på slutten, evt lavere alfasyre. Men tror tørrhumle gir best resultat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Stig Aa. liker dette.
  3. Hallgeir U

    Hallgeir U
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Jeg har laget velhumlet berliner weisse med kjelesyrning (idoform). Brukte 30 g amarillo 5 min før kokeslutt (25l), og 50 gram tørt. IBU var iflg beersmith 6, men sikkert noe høyere reelt. Humla fungerte bra, og maskerte til en viss grad den noe endimensjonale syrligheten. Er enig med bjartenataas i at syre og høy bitterhet lett krasjer.
     
    Lyngholen, ketiljo og Stig Aa. liker dette.

Del denne siden