Gotlandsmalt - oppskrift på "dricka"

På årets ferietur var vi innom Gotland noen dager. Vi hadde bl.a planer om å smake "dricka", som de kaller ølet som blir brygget på gårdene der ute. Som ihuga tradisjonsbryggere ventet vi å støte på artsfrender, men dengang ei. Dessverre ser aktiviteten til å være avtagende og vi fant også ut at de aller fleste hadde sluttet å produsere eget malt. Like fullt fikk en kompis tak i en sekk med såkalt gotlandsmalt. Det er nok produsert på fastlandet, men like fullt. Han ønsker å brygge med 100% gotlandsmalt. Noen som har kjennskap til "dricka" og kan komme med innspill? Humle? Gjær? Meske og gjæringstemp?
 
Brew Your Own-magasin frå mai-juni 2011 hadde fokus på "brew like a viking". Av dette var m.a. oppskrifta på Tanngnjost & Tanngrisnir frå Närke bryggeri som m.a. har Gotlandsmalt.
 
Takker for innspill.
Bare post mer hvis noen har ideer. Jeg skal videreformidle, så får vi se hva dette blir tilslutt :)
 
Da er det brygget "dricka"  vørtra var meget kraftig, noe som vi som har vokst opp med stjørdalsøl setter pris på :ilike:
Røyksmaken er ikke i nærheten av eget stjørdalsmalt.  Så da er det bare å vente til gjæra har gjort sitt :sovne:
 
Tilbake
Topp