Hei,
De siste tre bryggene (en IPA fra leverandør nr.1, en tjekkisk lager fra leverandør nr.1 og en IPA fra leverandør nr.2). har hatt en gressaktig/jordaktig ettersmak.
På de to av de første bryggene dette har skjedd, brukte jeg en ny leverandør på malt og humle. Jeg trodde at denne smaken kommer fra dårlig humle (?).
Det var helt til jeg gikk tilbake til leverandør nr. 2 som jeg alltid har brukt, og aldri har fått dårlige varer fra.
Jeg satt en IPA med 2015-humle fra denne leverandøren, og opplever fortsatt denne gressmaken.
Er dette uflaks og dårlig humle, eller er det kommet inn en infeksjon i bryggekarene?
For dårlig filtrering av vørter mtp. humletrub?
Sant skal sies, så går denne usmaken vekk etter 3-4 uker med lagring, men det er bare forferdelig synd når man har lyst på øl nå
Dette har skjedd hver gang de siste tre bryggene, og det begynner å flaske seg (pun intended).
Håper dere kan hjelpe meg!
De siste tre bryggene (en IPA fra leverandør nr.1, en tjekkisk lager fra leverandør nr.1 og en IPA fra leverandør nr.2). har hatt en gressaktig/jordaktig ettersmak.
På de to av de første bryggene dette har skjedd, brukte jeg en ny leverandør på malt og humle. Jeg trodde at denne smaken kommer fra dårlig humle (?).
Det var helt til jeg gikk tilbake til leverandør nr. 2 som jeg alltid har brukt, og aldri har fått dårlige varer fra.
Jeg satt en IPA med 2015-humle fra denne leverandøren, og opplever fortsatt denne gressmaken.
Er dette uflaks og dårlig humle, eller er det kommet inn en infeksjon i bryggekarene?
For dårlig filtrering av vørter mtp. humletrub?
Sant skal sies, så går denne usmaken vekk etter 3-4 uker med lagring, men det er bare forferdelig synd når man har lyst på øl nå
Dette har skjedd hver gang de siste tre bryggene, og det begynner å flaske seg (pun intended).
Håper dere kan hjelpe meg!