Grums i corneliusfat, stikke om karbonisert øl

Takk for alle innspill. Jeg endte med å stripse en humlepose til enden av heverten og overføre til et (rengjort) gjæringskar for å sikre at jeg fikk ut grums. Det fungerte fint og uten søl (som du antok Børre) og jeg satt igjen med en liten håndfull humle som hadde lurt seg unna tidligere i prosessen. Heldigvis var det ikke infeksjon som var årsaken til at det hadde gått tett. Jeg sagde også av 1.5cm av stigerøret etter tips fra Bjørn lenger oppe her. Har ikke tenkt over hvor lite margin det egentlig er ned til bunnen av fatet; det skal ikke mye grums til før det klogger seg til.

Etterpå overførte jeg ølet tilbake til corneliusfatet og trykksatte det igjen. Har tappa for smaking flere ganger etter dette og det har ikke tettet seg :) Og ølet, det smaker nyyydelig! :beermug:
 
Tilbake
Topp