Hei,
Jeg har tenkt å lage juleøl og eksperimentere litt med forskjellige typer tilsetninger/krydder. Som utgangspunkt har jeg tenkt å lage en tradisjonell juleøl og har sett på Vestbrygg sitt juleølsett. Tenker å dele batchen opp og tilsette forskjellige krydder i de ulike. Samtidig er det ikke så lenge til jul, så jeg setter pris på tips for at resultatet skal bli best mulig. Noen som har erfaring med tilsvarende og kan anbefale noen krydder, evt. også en "grunnoppskrift"?
Tilsettes krydder under gjæring, eller må vørteren deles opp og kokes med de forskjellige krydderne?
Jeg har tenkt å lage juleøl og eksperimentere litt med forskjellige typer tilsetninger/krydder. Som utgangspunkt har jeg tenkt å lage en tradisjonell juleøl og har sett på Vestbrygg sitt juleølsett. Tenker å dele batchen opp og tilsette forskjellige krydder i de ulike. Samtidig er det ikke så lenge til jul, så jeg setter pris på tips for at resultatet skal bli best mulig. Noen som har erfaring med tilsvarende og kan anbefale noen krydder, evt. også en "grunnoppskrift"?
Tilsettes krydder under gjæring, eller må vørteren deles opp og kokes med de forskjellige krydderne?