:jaha:
Jeg hadde en brown carafa bombe på 1055 på lørdag , brukte 30 L bratberg + ekstrakt 15 l , i bøtten var det 3-4 l gjær fra en galxy pale ale.
Jeg fikk noe svovel lukt på galaxy alen, nottingham og 05 i samme bøtte . Dene gjæret på 15 grader for rein utgjæring , men svovel ble ikke med kulsyren ut , fikset det ved å karbonere på fat for å så riste ut kulsyren noen ganger, ellers gikk gjæringen greit,
Valgte å prøve samme gjær men øke OG , EBC , og tempratur for å se om den kvitter seg med sulfider under gjæring ,
Den første alen var uten fenol og estere etter gjæringen, ville sjekke på 19 grader med litt ekstra næring
Skal se om jeg får lagt ut bilde her , men den gjæret ferdig på 55 timer Bom stopp, ikke en eneste bobble ..
.. RHAHB ...
Eller WTF?
Jeg fater den nå, ca 40 l
:klovn:
Jeg hadde en brown carafa bombe på 1055 på lørdag , brukte 30 L bratberg + ekstrakt 15 l , i bøtten var det 3-4 l gjær fra en galxy pale ale.
Jeg fikk noe svovel lukt på galaxy alen, nottingham og 05 i samme bøtte . Dene gjæret på 15 grader for rein utgjæring , men svovel ble ikke med kulsyren ut , fikset det ved å karbonere på fat for å så riste ut kulsyren noen ganger, ellers gikk gjæringen greit,
Valgte å prøve samme gjær men øke OG , EBC , og tempratur for å se om den kvitter seg med sulfider under gjæring ,
Den første alen var uten fenol og estere etter gjæringen, ville sjekke på 19 grader med litt ekstra næring
Skal se om jeg får lagt ut bilde her , men den gjæret ferdig på 55 timer Bom stopp, ikke en eneste bobble ..
.. RHAHB ...
Eller WTF?
Jeg fater den nå, ca 40 l
:klovn: