Hæftig gjæring ,, hva er farene smaksmessig ved en veldig aktiv gjæring

:jaha:
Jeg hadde en brown carafa bombe på 1055 på lørdag , brukte 30 L bratberg + ekstrakt  15 l , i bøtten var det 3-4 l gjær fra en galxy pale ale.

Jeg fikk noe svovel lukt på galaxy alen, nottingham og 05 i samme bøtte .  Dene gjæret på 15 grader for rein utgjæring , men svovel ble ikke med kulsyren ut , fikset det ved å karbonere på fat for å så riste ut kulsyren noen ganger, ellers gikk gjæringen greit,

Valgte å prøve samme gjær men øke OG , EBC , og tempratur for å se om den kvitter seg med sulfider under gjæring ,
Den første alen var uten fenol og estere etter gjæringen, ville sjekke på 19 grader med litt ekstra næring

Skal se om jeg får lagt ut bilde her , men den gjæret ferdig på 55 timer Bom stopp, ikke en eneste bobble ..

.. RHAHB ... 

Eller WTF?

Jeg fater den nå, ca 40 l

:klovn: :eek:
 
Tilbake
Topp