Halveis i bryggedag nr. 1

Da nærmer det seg koking, så vidt begynt å putre forsiktig.

Hadde en god del problemer med temperaturkontrollen under meskingen. SKulle ligge rundt 65 grader, men lå nok i gjennomsnitt like under 70. Så regner med at det blir en ganske søt stout.
Finnes det noen muligheter til å redusere søtheten etter at meskingen er over?
 
Tipper ølet blir bra jeg. Litt klabb og babb opplever man alltid i starten, og ved senere brygg og forøvrig - det går sjedent 100 % smertefritt :p

Ved å tilsette sukker vil du nok kunne få en lavere FG, men det vil også øke OG. Hadde jeg vært deg hadde jeg bare latt det være som det er. Det blir øl. Sikkert godt øl og :)
 
Bruka som regel å sei: Har ikkje noke gått galt, då har man gjort noke feil :)
Er no heldig med at det var ein stout. Eg gjorde samme feil mitt fyrste brygg, en IPA. Hadde en FG på 1.024, (skulle ver 1.010). Smakte heilt forferdelig, men var no so stolt at ned skulle de uansett!
 
Tilbake
Topp