Halvt år gammel Wyeast

Fant fram og aktiverte en pakke Wyeast Tsjekkisk Pils som var omtrent et halv år gammel. Oppsvelling skjedde først etter en uke, og da lagde jeg en starter på 3,5 liter, som nå har stått i to døgn.

I etterpåklokskapens lys burde jeg nok laget en to-stegsstarter, men som vanlig kjører jeg i gang før jeg har sjekket forumet.

Er det noen som kan anslå hvor lenge denne bør stå før jeg brygger? Jeg rugget på den i dag, og det dannet seg et skumlag på toppen.
 
Hadde jeg vært deg hadde jeg kastet gjæren, selv om du har laget starter, og heller bestilt inn ny. Hvis du legger inn produksjonsdato på gjæren her, så finner du ut at det kun er omkring 10% av gjærcellene i pakken som faktisk lever. Det er rimeligere å kjøpe ny gjær enn å risikere dårlig gjæringsforløp på et helt brygg :) Hvis du ringer til Petit på madag, eller sender inn en bestilling på Bryggselv.no (som forøvrig fikk inn ny leveranse av råfersk gjær i går), så har du mest sannsynlig ny gjær i postkassen din på tirsdag.
 
Tilbake
Topp