Runeska
Norbrygg-medlem
Tiden er inne for å brygge Årets Juleøl.
Laget i helgen 40 liter med juleøl av følgende oppskrift:
Korn:
9,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain (Tok feil 25Kg sekk, så det ble Pilsner malt isteden for Pale Malt)
1,00 kg Crystal Malt (120,0 EBC) Grain
0,75 kg Caramalt (30,0 EBC) Grain
0,75 kg Munich Malt (25,0 EBC) Grain
0,30 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain
Hummel:
40,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min (Hadde ikke så ble byttet til Chinook)
210,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 10,0 min (Hadde ikke så ble byttet til Chinook)
135 g Amarillo Gold [8,50 %] Dry Hop, day 5.
Krydder:
60,80 g Ginger Root (Boil 5,0 mins) Herb
35,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice
35,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice
4,00 g Cinnamon (Boil 5,0 mins) Spice
10,64 g Pepper (Boil 5,0 mins) Spice
9,00 g Anise, Star (Boil 5,0 mins) Spice
4,56 g Cardamom (Boil 5,0 mins) Spice
6,00 Items Vanillabean (Boil 5,0 mins)
Med følgende resultat (Brukte 50L speidel) :
OG 1.076
40 liter
80% effektivitet (Ref: BeerSmith)
Spørsmå 1:
Bruken av Pilsner malt kontra Pale Malt. Hva kan jeg forvente av forskjeller ?
Spørsmål 2:
Tok av 1,5 liter vørter som jeg fryser ned.
Er det nok å tilsette 1,5 liter vørter (med 1.076 i OG) i 38.5 liter ut gjæret øl for karbonisering på flaske?
Eller bør jeg tilsette sukkerlake ?
Spørsmål 3:
Kan noen vise meg regnestykket får å finne ut spørsmål 2 ?
På forhand TAKK :amen:
Laget i helgen 40 liter med juleøl av følgende oppskrift:
Korn:
9,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain (Tok feil 25Kg sekk, så det ble Pilsner malt isteden for Pale Malt)
1,00 kg Crystal Malt (120,0 EBC) Grain
0,75 kg Caramalt (30,0 EBC) Grain
0,75 kg Munich Malt (25,0 EBC) Grain
0,30 kg Chocolate Malt (900,0 EBC) Grain
Hummel:
40,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min (Hadde ikke så ble byttet til Chinook)
210,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 10,0 min (Hadde ikke så ble byttet til Chinook)
135 g Amarillo Gold [8,50 %] Dry Hop, day 5.
Krydder:
60,80 g Ginger Root (Boil 5,0 mins) Herb
35,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice
35,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice
4,00 g Cinnamon (Boil 5,0 mins) Spice
10,64 g Pepper (Boil 5,0 mins) Spice
9,00 g Anise, Star (Boil 5,0 mins) Spice
4,56 g Cardamom (Boil 5,0 mins) Spice
6,00 Items Vanillabean (Boil 5,0 mins)
Med følgende resultat (Brukte 50L speidel) :
OG 1.076
40 liter
80% effektivitet (Ref: BeerSmith)
Spørsmå 1:
Bruken av Pilsner malt kontra Pale Malt. Hva kan jeg forvente av forskjeller ?
Spørsmål 2:
Tok av 1,5 liter vørter som jeg fryser ned.
Er det nok å tilsette 1,5 liter vørter (med 1.076 i OG) i 38.5 liter ut gjæret øl for karbonisering på flaske?
Eller bør jeg tilsette sukkerlake ?
Spørsmål 3:
Kan noen vise meg regnestykket får å finne ut spørsmål 2 ?
På forhand TAKK :amen: