cjohansen
Norbrygg-medlem
Jeg satte i starten av juni min første mjød. Blanda to typer honning til OG 1.112, og nå, seks-ish uker senere ser det ut til at gjæringa har stoppa på 1.019. Målte SG til ~1.019 for noen uker siden også. Ettersom jeg forsøkte meg på en tørr mjød er dette litt skuffende (selvom den begynner å smake interessant).
Jeg har tilsatt gjærnæring ved 3 dagers mellomrom i starten ("staggered nutrition"), og hadde en ganske aktiv gjæring i starten. Noen som har noen teorier om hva som kan ha skjedd? Brukte WLP4021 (https://www.wyeastlab.com/hw_yeaststrain_detail.cfm?ID=38) som såvidt jeg skjønner vanligvis skal gå hardere til verks. Vil det hjelpe å pitche ny gjær for å få den lengre ned?
Jeg har tilsatt gjærnæring ved 3 dagers mellomrom i starten ("staggered nutrition"), og hadde en ganske aktiv gjæring i starten. Noen som har noen teorier om hva som kan ha skjedd? Brukte WLP4021 (https://www.wyeastlab.com/hw_yeaststrain_detail.cfm?ID=38) som såvidt jeg skjønner vanligvis skal gå hardere til verks. Vil det hjelpe å pitche ny gjær for å få den lengre ned?