Krøll & Øl
Norbrygg-medlem
Oppdagelsen jeg nettopp gjorde, gjør at innlegget vel minst like gjerne skulle vært postet i "Største Brygge-Tabber-Tråden" . . . (3 x Rødme-Fjes-Emojier)
Greia handler om Dobbel Batch Svaberg IPA Fresh Wort Kit, satt til gjæring på en 55 Liter Fermzilla Tri-Conical for 11 dager siden og ifølge oppskrift skal tørr-humles tre dager før tapping - altså idag, siden gjæringstiden er satt til 14 dager.
OG ble målt til 1,061 mot 1.060 ifølge oppskriften og som angir FG til 1,010. Mitt problem er at SG nå måler 1,022 og vurderte opprinnelig et innlegg vedrørende. Ny gjennomlesning av oppskrift avslører at det skulle vært tilsatt 2 pk. Lallemand BRY-97 (American West Coast Ale Yeast) Pr. BATCH - Altså 4 pk. totalt !!! Mens jeg kan ikke huske å ha pitchet mer enn to pakker og ikke fire (Trippelt Rødmefjes igjen !). Og nettopp her ligger vel ganske sikkert forklaringen og ganske riktig finner jeg 4 pk. tørrgjær av rett sort + humle i kjøleskapet . . . Vet dog at korrekt type gjær ble pitchet.
Hva gjør jeg ? Kanskje vel optimistisk å drømme om svar på selveste nyttårsaften og utsetter derfor tørr-humlinga til i morgen. Bør jeg tilsette mer gjær (har som nevnt 4 pk. liggende) og forlenge hele gjæringsforløpet og tørr-humle på et senere tidspunkt ? Tviler vel på at jeg bør både tørrhumle og pitche mer gjær samtidig ? Har mulighet for å vil uansett gjøre dette tilnærmet oksygenfritt.
Ønsker alle et Godt Nytt År, men selvsagt Spesielt Masse Ekstra til den eller de som orker å svare !
Greia handler om Dobbel Batch Svaberg IPA Fresh Wort Kit, satt til gjæring på en 55 Liter Fermzilla Tri-Conical for 11 dager siden og ifølge oppskrift skal tørr-humles tre dager før tapping - altså idag, siden gjæringstiden er satt til 14 dager.
OG ble målt til 1,061 mot 1.060 ifølge oppskriften og som angir FG til 1,010. Mitt problem er at SG nå måler 1,022 og vurderte opprinnelig et innlegg vedrørende. Ny gjennomlesning av oppskrift avslører at det skulle vært tilsatt 2 pk. Lallemand BRY-97 (American West Coast Ale Yeast) Pr. BATCH - Altså 4 pk. totalt !!! Mens jeg kan ikke huske å ha pitchet mer enn to pakker og ikke fire (Trippelt Rødmefjes igjen !). Og nettopp her ligger vel ganske sikkert forklaringen og ganske riktig finner jeg 4 pk. tørrgjær av rett sort + humle i kjøleskapet . . . Vet dog at korrekt type gjær ble pitchet.
Hva gjør jeg ? Kanskje vel optimistisk å drømme om svar på selveste nyttårsaften og utsetter derfor tørr-humlinga til i morgen. Bør jeg tilsette mer gjær (har som nevnt 4 pk. liggende) og forlenge hele gjæringsforløpet og tørr-humle på et senere tidspunkt ? Tviler vel på at jeg bør både tørrhumle og pitche mer gjær samtidig ? Har mulighet for å vil uansett gjøre dette tilnærmet oksygenfritt.
Ønsker alle et Godt Nytt År, men selvsagt Spesielt Masse Ekstra til den eller de som orker å svare !