Heady Topper fra the Alchymist

SveinB

Norbrygg-medlem
Hører at det går gjetord om dette ølet fra Vermont, USA. Noen som har en kloneoppskrift?
 
Greia med ølet er vel i hovedsak Conan-gjæren, er det ikke? Altså at den binder seg litt som brett gjør til humla. Mike Tonsmeire nevnte dette på hjemmebryggerhelgen - men jeg fikk ikke helt tak på hva han mente.
 
Greia med ølet er vel i hovedsak Conan-gjæren, er det ikke? Altså at den binder seg litt som brett gjør til humla. Mike Tonsmeire nevnte dette på hjemmebryggerhelgen - men jeg fikk ikke helt tak på hva han mente.
Binder seg til humla? Har hørt at noen gjærstammer gjennom biotransformasjon av forbindelser fra humla kan lage aroma-forbindelser av ikke-aroma-forbindelser. Kan det være noe sånt som menes?
 

Det nevnes at noen få Sacch-stammer innehar samme egenskap.

"Certain yeast strains have shown the ability to transform non-aromatic glycosides into aromatic terpenoids." - https://byo.com/stories/issue/item/3187-advanced-dry-hopping-techniques

Denne er kanskje ikke tilgjengelig for alle, men tittelen avslører jo hva den handler om: https://www.researchgate.net/public...by_Saccharomyces_cerevisiae_upon_fermentation
 
Tilbake
Topp