Hjelp! Er øllet klart til tapping eller blir det flaskebomber??

Hei alle bryggere!

Vi holder på med juleøllen vår, og den har nå stått og boblet i ca 6 1/2 uke. Det er fortsatt litt aktivitet i gjærlåsen.. sånn ca en boble hver 2-3 min. Det er en lager og har stått ved 12-14 grader hele tiden. Vi har i dag smakt litt på øllet, og det smaker bra.

Er det trygt å tappe det på flasker nå eller lager vi flaskebomber??


Lars og Håkon
 
Hva var OG og hva er SG nå? Vil tro det bare er "overskudds-CO2" som slippes ut etter så lang tid.
 
Vekten er nå 1,014sg. Usikker på hva det var da vi startet, da vekten vår hadde tatt kvelden (akkurat tilbake fra Europris med nytt hygrometer nå..).
 
Vi brukte 2206 Bavarian Lager fra Wyeast.
Brygget på ekstrakt med 3 kg muncnermalt, 2,5 kg lys pilsner malt og 350g krystallmalt på ca 22 liter.
 
Odland skrev:
1.014 er en grei FG. Men hva startet den på og har dere tatt noen målinger underveis?
Vi har ikke tatt noen målinger underveis - har jo lært at man ikke skal røre gjærende øl ;-)
Som nevnt over så fikk vi ikke tatt vekt da vi brygget pga at hydrometeret vårt knakk..
 
OK

Har selv bare brygget ales men hadde nok antatt at brygget var ferdig da. Noen lagerbryggere som kan komme med en dom her?
 
FG på 14 er greit , er nok ferdig etter så lang tid. Begrens sukkerbruken til 5-6 gr. pr liter, da slipper du bomber.
 
Tilbake
Topp