Hjelp! gjæringen har stoppet for tidlig.

Dårlig utgjæring er en av konsekvensen du kan oppleve ved alt for mye gjær.
Har egen erfaring, men ikke ved lagertemp skal sies. HVIS dårlig utgjæring skyldes overpitch så tror jeg dessverre ikke resultatet blir all verden selv om du får igang gjæringen med ny gjær. Usmaker, cloudy og dårlig skum hvis jeg skal gjette
 
Dårlig utgjæring er en av konsekvensen du kan oppleve ved alt for mye gjær.
Har egen erfaring, men ikke ved lagertemp skal sies. HVIS dårlig utgjæring skyldes overpitch så tror jeg dessverre ikke resultatet blir all verden selv om du får igang gjæringen med ny gjær. Usmaker, cloudy og dårlig skum hvis jeg skal gjette
Jeg har også lest det du skriver andre steder, den dro ned fra 1.084 til 1.029 i et heftig tempo. Jeg fikk den i gang igjen med mer gjær, men som du skriver så kan det godt være at det ikke blir all verden. Men da får jeg i hvert fall noe jeg kan flaske og så eventuelt helle ut i desember i stedet for nå med en gang…
 
Jeg har også lest det du skriver andre steder, den dro ned fra 1.084 til 1.029 i et heftig tempo. Jeg fikk den i gang igjen med mer gjær, men som du skriver så kan det godt være at det ikke blir all verden. Men da får jeg i hvert fall noe jeg kan flaske og så eventuelt helle ut i desember i stedet for nå med en gang…
Kan jo ikke si sikkert hvilket resultat du får. Kan vel gå greit. Mange som mener at å bruke hele gjærkaken fungerer helt topp, men har som sagt dårlig erfaring med det selv, og har da selvfølgelig sluttet med det :)
Er lenge siden, men mener det var et hveteøl og noe som skulle bli en hvetebock. Stoppet på rundt 1.030 og ølet hadde flere tegn på overpitch.
Blant annet utgjæringen, usmaker og veldig dårlig skumfasthet.

Vet ikke volumene du brygget men hvis du halverte batch størrelsen så har du brukt 3-4 ganger mer gjær enn det som er optimalt.
 
Kan jo ikke si sikkert hvilket resultat du får. Kan vel gå greit. Mange som mener at å bruke hele gjærkaken fungerer helt topp, men har som sagt dårlig erfaring med det selv, og har da selvfølgelig sluttet med det :)
Er lenge siden, men mener det var et hveteøl og noe som skulle bli en hvetebock. Stoppet på rundt 1.030 og ølet hadde flere tegn på overpitch.
Blant annet utgjæringen, usmaker og veldig dårlig skumfasthet.

Vet ikke volumene du brygget men hvis du halverte batch størrelsen så har du brukt 3-4 ganger mer gjær enn det som er optimalt.
Enig. Så lenge det ikke er snakk om å gå opp kraftig i OG eller volum, er resultatet stor mulighet for diverse usmaker pga. grov overpitching. Gjærhelse er jo også en faktor, og den er ikke nødvendigvis topp når du gjenbruker gjæren.

Fin podcast om gjærmengdebruk, forresten: http://beersmith.com/blog/2021/03/20/pitching-yeast-with-dr-chris-white-beersmith-podcast-232/
 
Tilbake
Topp