Hjelp. Gjærstarter har dødd

agedahl

Norbrygg-medlem
Nå trenger en stakkars nybegynner noen gode råd.
I morgen lørdag skal jeg ha bryggedag. Kjøpt inn til å brygge min første Imperial Brown Ale.
På onsdag satt jeg over en gjærstarter bestående av 220Gr maltekstrakt, 2 l vann kokt i sammen før jeg blandet i Dry English Ale Gjær.(etter nedkjøling)
Dette utviklet seg fint over natten med bobler.
Leste så i går at brygget jeg skal lage trenger en starter på ca 5l.
Lager da en tilsvarende starter å blandet dette i sammen.
I dag tidlig var det 3-4 plopp i min.
Nå er den helt død?  :bank2:
Hva er galt?
Jeg har godt i gjennom hodet mitt og det eneste jeg kommer på er at jeg muligens har brukt litt sterk StarSand blanding Dvs ca 4ml/l vann kontra ca 2ml/1L vann som i oppskriften.
Hva gjør jeg nå :help:
 
at du har vasket utstyret med litt sterk starsan spiller ingen rolle,gjæren tåler en hel del før du kverker den,er oftest varme som tar knekken på den,men du sier plopp??bruker du vannlås på starteren?i såfall få vekk vannlåsen og tre over desinfisert alufolie eller lignende
 
agedahl skrev:
Hva gjør jeg nå :help:

Du bruker starteren, Det som har skjedd er at den har gjæret ut. Altså den er ferdig.
Sett den i kjøleskapet, hell av den klare vørteren i morgen og bruk resten i brygget.

EDIT: slått på målstreken av kongen.
 
Det har den..du har tilsatt 3 liter veske i en starter på 2 liter. Da går det fort..
Jeg har hatt lignende opplevelser når jeg har feibedømt livligheten i slurry..
 
Takk Takk.
Jeg så bryggedagen gå med til andre ting enn å brygge jeg nå  :cheeky:
 
Tilbake
Topp