Hjelp med barley wine

Forvirret

Norbrygg-medlem
Laget noe som var tenkt å likne en barley wine og som skal få stå til neste til neste jul.
Oppskriften var
4kg maris otter pluss 1kg div cara/crystall
25g Summit på 60min
10g+ 10g Cascade og Centennial på hhv 15 og 3min
Mesket 90 min rundt 62C, ca 12l i bøtta med OG 1.073 og vel 70 IBU.
Har tenkt å tilsette 1.5kg lys spraymalt ved dag 4/5 men så var det denne bitterheten da.
Glemte å humle opp for spraymalten.

Har en ide om ca 30-40g Summit kokt i 2l vann en liten time, kjøle ned og sile for så å koke spraymalten 15min.
Noen som har tanker rundt dette?
(Den smakte godt da den gikk i bøtta)
 
Man får vel høyere utbytte av humla jo mindre sukker det er i vørteren så rent vann gir høyest utbytte?

Har tenkt mer på dette og tror det blir helt feil å gjøre som først tenkt.
Hvis tilsetting av spraymalt kun gir et ubetydelig bidrag til ikke gjærbart sukker så blir det riktig å ta høyde for øket volum og i mye mindre grad for den høye OG det får til slutt. Da blir det lite humle som skal til, og kanskje kun noen gram kokt i 15min (i rent vann) kan være et bedre alternativ.
Eller tenker jeg helt feil nå?
 
Gammel tråd.
For lite spes malt og eller for lav mesking førte til at det ble feil iht stil.
Må visst kalles en quadruppel og ikke barley w. Men har gjort nytt forsøk som står til gjæring nå.
Kom til å tenke på dette med tørrhumle, har det noe for seg når øl skal lagres minimum ett eller flere år?
 
Tilbake
Topp