Jeg har prøvd:
Voss (Yeast Bay og Lallemand) - både med temperaturkontroll på 37 og uten (pitch på 37-ish i en isolert gjærdunk)
Skare (den fikk jeg fra deg
) - tror jeg prøvde både med og uten temp. kontroll - 30-ish grader? - husker ikke nøyaktig og har ikke notater i denne PC-en
Oslo - mener å huske 30-ish grader?
Jeg har også prøvd komersielle øl med en andre kveikstammer jeg ikke husker nå
Så absolutt ikke nok til å dra noen konklusjoner.
Men - alt jeg har brygget med kveik hadde et preg av syrlighet(?)/rar munnfølelse - noe jeg ikke kan beskrive, men noe jeg ikke likte. Ølet jeg brygget med Oslo var veldig rent, men hadde også dette preget.
Jeg leste et sted, at kveik drar pH mye lengre ned, enn vanlig ølgjær - kanskje er jeg sensitiv mot lavere pH? Jeg aner absolutt ikke hva det kan være.
Jeg brygget dog en "porter" med voss kveik og norsk malt som ble bra. Husker også et kommersielt øl brygget med voss (noe mørkt fra Trysil bryggeri) som var også veldig godt. Så mørke øl med kveik funka bra hos meg ihvertfall