Stikk innom nærmeste byggvarehandel og kjøp deg noen isoporplater (50mm bør holde), så teiper/limer du disse sammen til en kasse der du kan åpne lokket eller fronten (for store gjæringskar er det naturligvis enklere om du kan åpne fronten og slipper å løfte så mye), også setter du gjæringskaret i denne kassa, og lukker igjen.
Så kjøper du en stc-1000 hos bryggeland (billigere på ebay, men det har du ikke tid til nå), og kobler til en liten lyspære, fex 25-40w, via denne. Den skal funke som varmeelement i kassa, og det holder fint med selv såpass få watt. For sterkt element vil bare gjøre det vanskelig å plassere det oppi der uten å smelte isoporen.
Bruk en plankebit eller noe til å feste lyspæra og sokkelen på så den ikke kommer borti isoporen.
Så tar du sensoren fra stc'en, og teiper den fast utapå gjæringskaret, med en liten bit skumplast, bobleplast, liggeunderlag e.l. utapå. Da blir det veldig tett på temperaturen i gjæringskaret denne registrerer, og du har god kontroll på temperaturen så lenge det er kaldere i rommet enn gjæringstemperaturen man ønsker