Hva i huleste er trikset for å få disse posene til å fungere, uten søl, og med 100% utblanding???????
Ok, brygget en kraftig Stout idag, og ble i butikken anbefalt Wyeast #1318 London Ale III.
Det er flytende gjær i pose som i funksjon minner mye om de isposene som brukes på idrettsskader.
Flytende gjær inni posen, og en liten pose inni der igjen med en slags aktivator.
Meningen er å få den lille aktivatorposen til å sprekke, slik at gjæring blir aktivert. Da skal den store gjærposen stå og blåse seg opp i minst 3 timer.
Pose nummer 1.
Jeg fikk flyttet den lille posen ned i et hjørne, la den i håndflaten og slo.
Gjentok dette 3-4 ganger innen jeg fikk "inntrykk" av at nå er innerposen sprukket.
Ristet grundig på hele posen. Og ristet igjen etter 30 minutter. Den svelte en del opp, men da jeg skulle pitche så jeg at kun ca 50% av den mørke aktivatoren var kommet ut av den lille posen, og resten hadde ikke blandet seg.
Pose nummer 2.
Flyttet den lille ned i hjørnet, tok en god del mer kraft. = hovedposen sprakk, en del gjær utover meg og kjøkkenet.
Riften var kun 3-4 cm akkurat i kanten, så en kraftig teip fikk forseglet den.
Ristet og styrte på, posen svelte litt opp, men ikke mye.
Ved pitching viste det seg at indre posen knapt ikke hadde sluppet ut noe aktivator i det hele tatt.
Endte med å klippe over den indreposen og bare pitche den i karet sammen med gjæren.
Hva i huleste er trikset for å få disse posene til å fungere, uten søl, og med 100% utblanding???????
Ok, brygget en kraftig Stout idag, og ble i butikken anbefalt Wyeast #1318 London Ale III.
Det er flytende gjær i pose som i funksjon minner mye om de isposene som brukes på idrettsskader.
Flytende gjær inni posen, og en liten pose inni der igjen med en slags aktivator.
Meningen er å få den lille aktivatorposen til å sprekke, slik at gjæring blir aktivert. Da skal den store gjærposen stå og blåse seg opp i minst 3 timer.
Pose nummer 1.
Jeg fikk flyttet den lille posen ned i et hjørne, la den i håndflaten og slo.
Gjentok dette 3-4 ganger innen jeg fikk "inntrykk" av at nå er innerposen sprukket.
Ristet grundig på hele posen. Og ristet igjen etter 30 minutter. Den svelte en del opp, men da jeg skulle pitche så jeg at kun ca 50% av den mørke aktivatoren var kommet ut av den lille posen, og resten hadde ikke blandet seg.
Pose nummer 2.
Flyttet den lille ned i hjørnet, tok en god del mer kraft. = hovedposen sprakk, en del gjær utover meg og kjøkkenet.
Riften var kun 3-4 cm akkurat i kanten, så en kraftig teip fikk forseglet den.
Ristet og styrte på, posen svelte litt opp, men ikke mye.
Ved pitching viste det seg at indre posen knapt ikke hadde sluppet ut noe aktivator i det hele tatt.
Endte med å klippe over den indreposen og bare pitche den i karet sammen med gjæren.
Hva i huleste er trikset for å få disse posene til å fungere, uten søl, og med 100% utblanding???????