Duckboot
Norbrygg-medlem
Kokte min første allgrain i dag. En Foreign Extra Stout (egenkomponert).
Men - Jeg fikk så himla liten meskeeffektivitet (eller hva det er nå det heter).
I følge beersmith så fikk jeg bare ~60%.
Mesket 4kg i 10L vann i 15L kjele. (BIAB)
1. Varmet vannet opp til ca 79 grader (Ja, jeg vet det var litt mye)
2. Mesket inn kornet/malten
3. Endte på ca 74/75 grader.
4. Lot det godgjøre seg i 60 minutter, med litt røring hvert 5 minutt or so.
5. Dro det opp litt på slutten på varmen (men under 80 - alltid)
6. Lot det renne av seg i ca 10 minutter i et dørslag.
7. Helte over 3-4 liter vann på ca 75 grader, for å få med seg de siste godsakene.
Hva kan ha gått galt?
Var det for høy temp, slik at jeg fikk for dårlig effektivitet?
Grunnen til den høye tempen var et termometer som var på tur, og jeg har regnet meg frem til feilmarginen nå i ettertid.
Men - Jeg fikk så himla liten meskeeffektivitet (eller hva det er nå det heter).
I følge beersmith så fikk jeg bare ~60%.
Mesket 4kg i 10L vann i 15L kjele. (BIAB)
1. Varmet vannet opp til ca 79 grader (Ja, jeg vet det var litt mye)
2. Mesket inn kornet/malten
3. Endte på ca 74/75 grader.
4. Lot det godgjøre seg i 60 minutter, med litt røring hvert 5 minutt or so.
5. Dro det opp litt på slutten på varmen (men under 80 - alltid)
6. Lot det renne av seg i ca 10 minutter i et dørslag.
7. Helte over 3-4 liter vann på ca 75 grader, for å få med seg de siste godsakene.
Hva kan ha gått galt?
Var det for høy temp, slik at jeg fikk for dårlig effektivitet?
Grunnen til den høye tempen var et termometer som var på tur, og jeg har regnet meg frem til feilmarginen nå i ettertid.