Heisann
Vi bruker en 50L Speidel og sliter veldig med lavt utbytte under mesking på omtrent alt vi lager. Siste brygg endte på ca 59%. Kan noen gi meg en rask innføring på anbefalte menger, temperatur og steg for en normal bryggeprosess? Vi gjør det slik i dag :
- starter med ca. 51L vann
- Varmer opp vann til 65 grader
- Tilsetter malt (11-12 kg) og skrur på toppristen. (Har det noe å si hvor hardt vi strammer til?)
- Mesker i ca. 60 min
- Varmer opp til 76c, løfter opp tønna og sparger med 5-10L.
- Målinger her gir ca 55 % utbytte, men stiger til 60% etter koking.
Hjelp
Jens
Vi bruker en 50L Speidel og sliter veldig med lavt utbytte under mesking på omtrent alt vi lager. Siste brygg endte på ca 59%. Kan noen gi meg en rask innføring på anbefalte menger, temperatur og steg for en normal bryggeprosess? Vi gjør det slik i dag :
- starter med ca. 51L vann
- Varmer opp vann til 65 grader
- Tilsetter malt (11-12 kg) og skrur på toppristen. (Har det noe å si hvor hardt vi strammer til?)
- Mesker i ca. 60 min
- Varmer opp til 76c, løfter opp tønna og sparger med 5-10L.
- Målinger her gir ca 55 % utbytte, men stiger til 60% etter koking.
Hjelp
Jens