Hei!
Jeg tenkte å brygge en clone av Delirium Tremens, og fant en oppskrift som virker ganske interessant.
MEN, den har et par punkter som jeg er litt usikker på.
Dette er for øvrig oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=112957
For det første så skal man pitche både en 1L starter av WLP570 og en av S-04 samtidig. Så skal gjæringsdunken stå i syv dager i 20 grader og gradvis høyere temperatur (?). Deretter blir jeg litt usikker. Det står at den så skal stå i 30Fahrenheit i 14 dager. Regner med at de mener at den skal stå i 4-5 grader eller noe (selv om 30F er vel -1grader celsius?). Skal jeg altså flytte hele gjæringsdunken ned i kjelleren (der det er ganske kalt), ha den der i 14 dager, og så ta den opp og flaske ølen (fortsatt kald) for så å flaske-kondisjonere i romtemperatur?
Dette er litt annerledes enn jeg er vant med. Pleier å gjære i romtemperatur i 14-20 dager og så flaske-kondisjonere i 10-14 dager i romtemp. og så sette de kaldt.
Og hvorfor skal de stå 14 dager så kaldt, når det står at s-04 skal gjære på minimum 15 grader? Hva er poenget med å effektivt kvele hele gjæringsprosessen etter 7 dager?
Hadde satt pris på litt oppklaring/evt. tips til denne oppskriften fra dere med litt mer erfaring
Er denne oppskriften noe å satse på i det hele tatt? Veit ikke om dette er til å stole på, men det står dette som notat nederst i forum-posten: "Recipe is from a Belgian who supposedly knew the brewmaster at Huyghe."
Mvh
Jan-Erik
Jeg tenkte å brygge en clone av Delirium Tremens, og fant en oppskrift som virker ganske interessant.
MEN, den har et par punkter som jeg er litt usikker på.
Dette er for øvrig oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=112957
For det første så skal man pitche både en 1L starter av WLP570 og en av S-04 samtidig. Så skal gjæringsdunken stå i syv dager i 20 grader og gradvis høyere temperatur (?). Deretter blir jeg litt usikker. Det står at den så skal stå i 30Fahrenheit i 14 dager. Regner med at de mener at den skal stå i 4-5 grader eller noe (selv om 30F er vel -1grader celsius?). Skal jeg altså flytte hele gjæringsdunken ned i kjelleren (der det er ganske kalt), ha den der i 14 dager, og så ta den opp og flaske ølen (fortsatt kald) for så å flaske-kondisjonere i romtemperatur?
Dette er litt annerledes enn jeg er vant med. Pleier å gjære i romtemperatur i 14-20 dager og så flaske-kondisjonere i 10-14 dager i romtemp. og så sette de kaldt.
Og hvorfor skal de stå 14 dager så kaldt, når det står at s-04 skal gjære på minimum 15 grader? Hva er poenget med å effektivt kvele hele gjæringsprosessen etter 7 dager?
Hadde satt pris på litt oppklaring/evt. tips til denne oppskriften fra dere med litt mer erfaring
Er denne oppskriften noe å satse på i det hele tatt? Veit ikke om dette er til å stole på, men det står dette som notat nederst i forum-posten: "Recipe is from a Belgian who supposedly knew the brewmaster at Huyghe."
Mvh
Jan-Erik