hjelp til oppskrift på mild

Hei sitter å lager oppskrift på mild, en oppskrift jeg gjerne tar imot tilbakemld på.
Har selvfølgelig lest Gahrs avhandling om mild, (den jeg er inspirert av), men har ikke alle ingrediensene til å kunne kopiere oppskriften.
Har lagd min egen basert på Gahrs oppskrift utifra eget varelager

Bozos Mild:
Batchsize 35 l
palemalt                     4,3 kg   70 %
munschner                  0,4 kg    7 %

amber          45 EBC     0,4 kg    7 %
crystal        150 EBC     0,4 kg    7 %
spesial B     300 EBC     0,5 kg    8 %
chocolate    900 EBC     0,15 kg  2 %

Og 1040

Hva synes dere om dette, evt hva kan jeg forbedre?


- har evt vienna caramalt (50 EBC), roasted barley og hvetemalt på lager

mvh ole
 
Ser greit ut dette, syns OG er litt høy, i følge bjcp 1030-38.Vil anbefale rundt 1035. Lagde min med Og 1030 og snadder. Pass på å meske på høy temperatur opp mot 70 grader for å få litt restsødme.
 
Brede skrev:
Pass på å meske på høy temperatur opp mot 70 grader for å få litt restsødme.
Jeg har heller aldri prøvd meg på å brygge Mild, men jeg har lyst å prøve snart... Jeg kan kan derfor ikke uttale meg om oppskriften. Men jeg ser du sier mesk opp mot 70 grader. Så leste jeg artikkelen til Gahn om brygging av Mild, og han ser jeg mesker på 65 grader. Og da ble jeg litt usikker... Vil ikke relativt mye munchner og crystal malt uansett sørge for nok restsødme? Dvs vil det ikke være best å meske på ca 65 for å sørge for god nok utgjæring? Eller blir dette bare smak og behag?
 
Type: All Grain
Date: 26.01.2010
Batch Size: 50,00 L
Brewer: Brede Venås
Boil Size: 59,18 L Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min  Equipment: Kokkens bryggarkjel 
Taste Rating(out of 50): 35,0  Brewhouse Efficiency: 85,00
Taste Notes: 
 
Ingredients

Amount Item Type % or IBU
4,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 70,55 %
0,96 kg Dark Crystal Thomas Fawcett (287,5 EBC) Grain 16,93 %
0,20 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 3,53 %
0,13 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2,29 %
0,13 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 2,29 %
28,30 gm Goldings, East Kent [5,60 %] (70 min) (First Wort Hop) Hops 3,4 IBU
40,00 gm Challenger [5,60 %] (70 min) Hops 11,9 IBU
28,30 gm Goldings, East Kent [5,60 %] (Dry Hop 5 days) Hops - 
30,00 gm Goldings, East Kent [5,60 %] (20 min) Hops 5,2 IBU
30,00 gm Goldings, East Kent [5,60 %] (5 min) Hops 1,7 IBU
3,00 gm Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 min) Misc 
5,00 gm Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 min) Misc 
10,00 gm Salt (Mash 60,0 min) Misc 
18,00 gm Chalk (Mash 60,0 min) Misc 
0,25 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 4,41 %
1 Pkgs London ESB Ale (Wyeast Labs #1968) Yeast-Ale 


 
Beer Profile

Est Original Gravity: 1,030 SG
Measured Original Gravity: 1,030 SG
Est Final Gravity: 1,009 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 2,72 %  Actual Alcohol by Vol: 2,60 %
Bitterness: 22,2 IBU Calories: 277 cal/l
Est Color: 41,2 EBC Color: Color 

 
Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Full Body Total Grain Weight: 5,42 kg
Sparge Water: 32,09 L Grain Temperature: 18,0 C
Sparge Temperature: 78,0 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,4 PH
 
Temperature Mash, 2 Step, Full Body Step Time Name Description Step Temp
30 min Mash in Add 32,52 L of water at 63,4 C 60,0 C
60 min Saccharification Heat to 68,0 C over 15 min 68,0 C
10 min Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C


 
Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,1
Pressure/Weight: 223,1 gm Carbonation Used: -225/127fl
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C 
 
Notes

Brygget 26.01 .10
God mild, kanskje mer humlearoma og mindre kullsyre. Fikk 29 poeng og 9 plass i NM best av mildene kanskje litt gammel?
Created with BeerSmith


Jeg er tålelig fornøyd med denne, og som du sier 70 grader er kanskje høyt, men 65 grader syns jeg personlig er for lavt.
Skulle jeg brygget denne på nytt tror jeg jeg hadde kjørt samme skjema, traff akkurat forventet FG.
 
Tilbake
Topp