Runeska
Norbrygg-medlem
Hei øl venner.
Som nevnt tidligere er jeg nybegynner.
og Speidel Braumeister er bestilt og på vei fra produsent.
Starter vell med det medfølgende råvarer.
Jeg har funnet en oppskrift på mitt favoritt øl som jeg kunne tenkt å prøve å lage.
Men trenger hjelp til å oversette til "norsk"
Er det noen ildsjeler som vil hjelpe meg med dette ?
This is the extract version of Boston Lager.
I never made this but the calculations are correct and sould taste very close.
Ingredients
1/2 lb. 60 crystal
4 lb. light malt extract
2 1/2 lb. light DME
2 oz. Tettnanger(bittering)
1/2 oz. Tettnanger(aroma)
1/4 oz. Hallerttau Mittlefruh(flavor)
1/4 oz. Hallerttau Mittlefruh(dry)
1 tsp. Irish Moss
1 1/4 cup xtra light DME(priming)
Wyeast 2206 Bavarian Lager yeast
Directions
Steep crystal in 1/2 gallon of 150f water for 20 min.Strain the grain and run 1/2 gallon of 150f water over the grains.
Add enough water to get 1 1/2 gallons. Bring to a boil and remove from jeat. Add the Xtract,light DME, and bittering hops.
Bring water to 2 1/2 gallond and boil for 45 min.Add flavor hops and irish moss. Boil for 13 min. and add the aroma hops.Boil for 2 more min.
Remove from stove, cool,place in fermentor,and add enough water to make 5 gallons.Pitch yeast and ferment cool(55f).Rack to secondary and add the dry hops.
På forhånd takk
Rune
Som nevnt tidligere er jeg nybegynner.
og Speidel Braumeister er bestilt og på vei fra produsent.
Starter vell med det medfølgende råvarer.
Jeg har funnet en oppskrift på mitt favoritt øl som jeg kunne tenkt å prøve å lage.
Men trenger hjelp til å oversette til "norsk"
Er det noen ildsjeler som vil hjelpe meg med dette ?
This is the extract version of Boston Lager.
I never made this but the calculations are correct and sould taste very close.
Ingredients
1/2 lb. 60 crystal
4 lb. light malt extract
2 1/2 lb. light DME
2 oz. Tettnanger(bittering)
1/2 oz. Tettnanger(aroma)
1/4 oz. Hallerttau Mittlefruh(flavor)
1/4 oz. Hallerttau Mittlefruh(dry)
1 tsp. Irish Moss
1 1/4 cup xtra light DME(priming)
Wyeast 2206 Bavarian Lager yeast
Directions
Steep crystal in 1/2 gallon of 150f water for 20 min.Strain the grain and run 1/2 gallon of 150f water over the grains.
Add enough water to get 1 1/2 gallons. Bring to a boil and remove from jeat. Add the Xtract,light DME, and bittering hops.
Bring water to 2 1/2 gallond and boil for 45 min.Add flavor hops and irish moss. Boil for 13 min. and add the aroma hops.Boil for 2 more min.
Remove from stove, cool,place in fermentor,and add enough water to make 5 gallons.Pitch yeast and ferment cool(55f).Rack to secondary and add the dry hops.
På forhånd takk
Rune